ZON!

Aan creatieve ondernermers geen gebrek bij Lijm & Cultuur. Ieder met een bijzonder verhaal. Zoals het verhaal van Janneke van den Bos van Buitengewone Kinderopvang ZON! Dat is geen gewone kinderopvang, maar groene kinderopvang. ZON! brengt de kleintjes op acht locaties in Delft en omgeving in contact met de natuur. Daar kunnen ze ongestoord spelen, stoeien, schreeuwen en alle andere dingen doen, die ze thuis niet mogen. Ook krijgen ze er spelenderwijs kennis van de flora en fauna. Bijvoorbeeld door een bezoek aan een kinderboerderij of een imker, die vertelt welke belangrijke rol bijen spelen in de kringloop van de natuur.

Kinderen brengen tegenwoordig veel te veel tijd door achter een beeldscherm. Dat zorgt voor overgewicht en een motorische achterstand. Achter een scherm kunnen kinderen hun energie niet kwijt. Door te weinig beweging worden ze druk en lastig,’ vertelt Janneke van den Bos. ‘Dat signaleert de overheid inmiddels ook. Wij bieden met ZON! een antwoord op dat probleem. Kinderen kunnen in de natuur hun energie kwijt en ze leren spelenderwijs hoe belangrijk het is om zuinig om te gaan met de aarde. Kinderen zijn de toekomst en de natuur is de basis van ons bestaan. Zonder al te zwaar te willen zijn: kinderen en de natuur vormen samen de belangrijkste schakels voor het leven op aarde’.

Naast ravotten in de natuur staat ZON! ook voor gezonde voeding. De filosofie van Janneke van den Bos slaat aan. Steeds meer ouders staan bewust in het leven en brengen hun kinderen naar ZON!

Het bedrijf groeit, maar Janneke kan alles nog steeds prima aansturen vanuit haar sfeervolle kantoor op Lijm & Cultuur. ‘Ik ben heel blij met deze werkplek. Het is een charmant kantoor in een mooi, historisch gebouw. Koel in de zomer, warm in de winter. Het is een cadeautje om hier kantoor te houden. Ook geniet ik van het dagelijkse contact in de wandelgangen met de creatieve geesten, die hier gevestigd zijn. Heel inspirerend!

www.kinderopvangzon.nl

zon-image