Han van der Steen

Lijm & Cultuur ademt niet alleen cultuur en historie, het ligt ook op een strategische plek. Dichtbij de Technische Universiteit en TNO. Ideaal voor natuurkundige Han van der Steen, die eind 2014 zijn intrek nam op de eerste verdieping van het sfeervolle kantoorpand aan de Rotterdamseweg 272.

Han gebruikt zijn kantoor voor z’n zakelijke activiteiten. Via zijn bedrijf LIGHT2020 adviseert Han gemeenten bij de aanbesteding van onderhoud en vervanging van straatverlichting. Daarnaast helpt hij TNO bij het in de markt zetten van bepaalde technologieën, zoals nanotechnologie, algentechnologie en automatisch rijdende voertuigen. Han van der Steen: ‘Voorheen werkte ik vanuit mijn kantoor aan huis, maar dat is niet ideaal als je je goed wilt concentreren. Dat er bij Lijm & Cultuur kantoorruimte beschikbaar kwam, was ideaal voor me. Dit is een mooi oud gebouw, kraakhelder schoon en met goede voorzieningen, zoals razendsnel internet en draadloos Wifi. Daarnaast zit ik hier vlakbij grote opdrachtgevers van me, zoals de TU en TNO. Ik ben veel op pad. Over parkeergelegenheid bij Lijm & Cultuur hoef ik me al helemaal geen zorgen te maken,‘ zegt hij, wijzend naar de grote ruimte op het binnenterrein en het evenemententerrein.

Met de andere bedrijven in het pand heeft Han regelmatig contact. ‘Als ik op mijn kantoor bij Lijm & Cultuur ben, is het gemakkelijk contact leggen met de mensen van andere bedrijven zoals kinderopvang ZON en Charistar. Andere huurders spreek ik in het restaurant. Leuk, die wisselwerking met allerlei verschillende bedrijven uit de creatieve industrie. Daarnaast geniet ik ervan dat er op Lijm & Cultuur altijd wat te doen is: een spraakmakend evenement, een festival, een theatervoorstelling of een concert. Er is altijd reuring. En dan heb ik een heel mooi uitzicht op het Ketelhuis, vooral als dat mooi uitgelicht is. Hier zit ik prima op mijn plek!

www.light2020.nll

han-van-der-steen-image