Anika van Goor

Het palet aan culturele ondernemers in het L&C LAB is heel divers. Elke deur is de toegangspoort van een nieuwe wereld. We horen pianogeluiden in een van de kamers in het authentieke directiegebouw. Voorzichtig kloppen we aan en maken kennis met Anika Duut van Goor. Een multi talent: musical actrice, politicologe en theatermaker. Na omzwervingen via New York en Leiden is zij – vanwege de liefde – neergestreken in Delft. Daar werkt ze nu aan haar eerste eigen theaterstuk, dat gaat over de prestatiemaatschappij. Met dit theaterstuk gaat ze solo optreden in diverse theaters.

Anika Duut van Goor is geen onbekende in Delft: als event coördinator heeft ze een belangrijke rol in het vlotte verloop van de maandelijkse TEDx Delft evenementen. ‘Maar ik had tot de zomer van 2015 nog geen werkplek en geen netwerk in Delft. Mijn vriend had een keer een rondleiding op Lijm & Cultuur en kwam razend enthousiast thuis met de mededeling ‘Ik heb de perfecte plek voor je gevonden’.

Hier voel ik me inderdaad thuis. Nu heb ik mijn eigen plekje, op tien minuten fietsafstand van huis, waar ik ongestoord kan werken aan mijn theaterstuk. Ik werk hier aan nieuwe ideeën, improviseer teksten die ik opneem en oefen op de piano. Af en toe nodig ik andere mensen uit om te sparren en regelmatig komt een bevriende gitarist langs, die me helpt met muziek schrijven. Soms ben ik zo geconcentreerd bezig dat ik schrik als mensen door het raam naar me zwaaien. Ik heb uitzicht op het binnenterrein, dus ik krijg de energie mee die hier heerst tijdens producties. Het is een fijne werkomgeving, met allemaal creatieve mensen om me heen. Iedereen is ook erg behulpzaam. Eerlijk gezegd ken ik nog lang niet iedereen, omdat ik tot voor kort alleen in de weekeinden aan mijn theaterstuk werkte en door de week als politicologe les gaf aan de universiteit. Inmiddels werk ik de hele week op Lijm & Cultuur, zodat ik hier meer mensen kan leren kennen. Wie weet ontstaan er in de nabije toekomst verschillende samenwerkingsverbanden. Ik kijk er naar uit!

www.anikaduutvangoor.net

Anika-Duut-Goor-image