Eric Burgers

Eric is journalist, redacteur en tekstschrijver, hij schrijft over wetenschap en cultuur, in de breedste zin van het woord. De kamer is smaakvol ingericht: parketvloer, schilderijen en andere kunstwerken aan de muur en een hoog plafond. “Dit was de voormalige secretaressekamer van de Lijm- en Gelatinefabriek,” zegt de Delftenaar met historisch besef.

Bijna drie jaar geleden vestigde Eric zich hier. “Daarvoor werkte ik bij een communicatiebureau. Nadat ik voor mezelf was begonnen, zocht ik een zelfstandige werkruimte. Dit complex en de setting spreken me aan: doorleefde gebouwen met een industrieel verleden, waarin bedrijvigheid en creatieve disciplines bij elkaar komen. Een inspirerende omgeving en contacten zijn ongedwongen.
Bij een kop koffie praat je elkaar bij over het werk of over interessante ontwikkelingen in Delft. Soms kunnen we iets voor elkaar betekenen. Door samen te werken, een aanvullende dienst te verlenen of door te verwijzen.

Als journalist, tekstschrijver en redacteur werkt Eric in opdracht van overheden, bedrijfsleven en non-profitorganisaties. Onder meer voor Delftse organisaties zoals TU Delft en projectorganisatie Spoorzone Delft. Hij is als Delftenaar ook actief in het culturele leven van de stad. Op vrijwillige basis levert hij bijdragen aan filmhuis Lumen (publiciteit) en het magazine Delf, een uitgave van Erfgoed Delft.

www.burgerstekstenredactie.nl