Loes Alderliesten is al heel haar leven bezig met dans. Ze heeft de dansacademie doorlopen, is gespecialiseerd in jazz, modern en klassiek ballet. Ze heeft zelf gedanst in een showballet en gaf ‘overal en nergens’ les. Maar toch begon het te kriebelen om haar eigen dansschool, LA Dansstudio te beginnen: “Ik wilde mijn ideeën graag in praktijk kunnen brengen. Als ondernemer kun je alles zelf bepalen. Ik kan zelf voorstellingen ontwikkelen, choreograferen, de kostuums bedenken, de website maken. Ik kan mijn hele creativiteit erin kwijt.”

In de dansschool van Loes zijn zowel kinderen als volwassenen welkom. “Ik ben begonnen met lessen voor kinderen, eerst kwam er drie leerlingen. Nu komen er 170. Maar ik geef ook graag les aan volwassenen, in allerlei stijlen: moderne dans, heels, hiphop en jazz.” Zoveel leerlingen kan Loes natuurlijk niet in haar eentje behappen. “Ik werk met uitstekende docenten van Dansacademies. Ik vind het belangrijk dat onze docenten goed geschoold zijn.”

LA Dansstudio geeft lessen in Schipluiden en in Delft, bij Lijm & Cultuur. “We hebben een mooie studio met een spiegel tot onze beschikking. Toen ik voor het eerst kwam kijken dacht ik gelijk ‘wauw, dit is supercool!’ De studio heeft een mooi uitzicht op de industriële omgeving. Ik hou wel van die rauwe urban vibe.” Loes vindt het leuk dat ze de locatie met andere ondernemers deelt. “Het feit dat er zoveel gebeurt maakt het een levendige en creatieve plek. Op dinsdagavond zingt er een koor naast ons, dat klinkt echt heel goed.

Loes heeft grote ambities voor haar dansschool: “Ik wil me meer op volwassenen richten, en hopelijk komen er ook meer studenten bij ons dansen. Onze dansschool wordt erg gewaardeerd. Het is een plek waar kwaliteit en gezelligheid centraal staan. Want er zijn best veel dansscholen in de omgeving, maar er zijn er maar weinig met écht geschoolde docenten. Ik ben trots op wat we tot nu toe hebben neergezet.”

www.ladansstudio.com/