Alex Buurman

In de studio van Alex Buurman draait alles om geluid. De studio bestaat uit een afgesloten opnameruimte en een ‘werkhok’. Alex: “De studio is een heerlijke plek om je onder te dompelen in muziek.” Sinds 2004 maakt hij er muziek, produceert hij voor zichzelf en anderen maar neemt hij ook bijvoorbeeld voice-overs op. Ook test Alex apparatuur zoals voor bijvoorbeeld magazines over muziekproductie. “Het is een fijne plek om hier te werken en mensen te ontvangen. En natuurlijk om tussendoor even te gaan lunchen in Het Experiment.”

Het liefst maakt Alex zelf muziek. Samen met gitarist Rob Hoogkamer vormt hij een duo. “Hier zitten we lekker te experimenteren. Onze stijl is pop-jazz-achtige fusion met wereldse invloeden”. Vroeger was Alex ook theatertechnicus en deed hij ook nog weleens licht- en geluidklussen voor Improve. “De lange dagen en nachten heb ik verruild voor meer studiowerk.”

Inmiddels geeft Alex graag zijn kennis door aan de nieuwe generatie. “Er komen hier veel jonge mensen over de vloer die demo’s of andere producties opnemen. Die huren mij dan in als producer.” Alex schuwt niet om met verschillende stijlen te werken. “Ik werkte met een jonge zangeres die op YouTube goed scoorde met een poppy geluid. Maar ik werk ook met een punkzanger, die maakt echt tenenkrommende, zwartgallige, maar zeer slimme en geestige teksten; heel gaaf!” vertelt Alex enthousiast.

“Het is leuk om met jonge Delftse muzikanten gezamenlijk iets nieuws te maken,” zegt Alex. “Mijn inbreng is dan dat ik graag mooie, ingewikkelde akkoorden gebruik. En dat er iets moois en onverwachts insluipt. Jonge mensen moeten daar vaak aan wennen. Ik krijg vaak te horen dat het een beetje 80’s klinkt. Maar het is leuk om met hen te werken. Werken met dat soort artiesten maakt het de moeite waard.”

www.alexbuurman.nl

alex_buurman-800px-image