Alex Buurman

In het gebouw van Lijm & Cultuur heeft Alex Buurman een ware studio. Tussen de kruip-door-sluip-doorgangetjes sta je plotseling in een geïsoleerde ruimte met apparatuur, computers, en een raam waarachter de muzikanten hun muziek kunnen opnemen. ‘Een toevalligheid‘, zegt Alex. ‘Deze ruimte leek het meest op een studio, en daarom heb ik ‘m zo ingevuld. Eerst had ik een ruimte elders in een kantoorgebouw maar deze plek heeft veel meer karakter‘. In de studio van Alex gebeurt van alles wat met geluid te maken heeft: opnames maken, produceren, maar ook bijvoorbeeld het opnemen en verwerken van geluiden en voice overs.

Alex Buurman is een muzikant, een geluidstechicus én producer, en is daarnaast óók nog wat grafisch vormgever. Een creatieve duizendpoot dus, bij uitstek geschikt voor het broeinest van Lijm & Cultuur. ‘Ik sta open voor nieuwe samenwerkingen en die ontstaan hier ook weleens op het terrein. En ik kan helpen bij evenementen waar ik veel doe met geluidseffecten. Ik ‘kijk’ naar de wereld in geluiden. Ik heb bijvoorbeeld hier aan de Schie geluiden opgenomen van bouwwerkzaamheden en die opgeslagen als “havengeluiden” Dat soort geluiden gebruiken we om de inhoud van een presentatie of evenement te illustreren.‘  

Alex doet ook veel verschillende commerciële klussen: van het opnemen van een cd voor een schoolklas of vrijgezellenfeest tot het geven van muziekles. Is er in al die bezigheden dan niet één ding wat hij het liefst doet? Toch wel. ‘Zelf muziek maken blijft toch het mooiste wat er is. En ook dat kan ik hier naar hartelust doen. Lekker componeren en spelen, van jazz en funk tot pop: heerlijk.

www.alexbuurman.nl

alex_buurman-800px-image