RuimteRemmelink

RuimteRemmelink is een kleinschalige persoonlijke galerie in het oude centrum van Delft. Beeldend kunstenaars krijgen een podium om hun werk te exposeren: een plek waar ruimte is voor inspiratie en verwondering. Hedendaagse kunst, van realistisch figuratief tot minimalistisch abstract. Van tekeningen tot installaties. Met het wisseldende karakter van de exposities hopen we bezoekers te verrassen.

Vanuit haar liefde en passie voor kunst begon Sytske Remmelink in 2010 met het organiseren van tentoonstellingen. Dit groeide uit tot een succesvolle galerie, RuimteRemmelink. De galerie is een aantal jaren gesloten geweest en sinds het najaar van 2021 weer geopend. De galerie wordt gerund door Sytkse Remmelink en Jikke van Ipenburg. Sytske brengt haar ervaring als galeriehouder en kunstenaar in en richt zich vooral op de artistieke component. Terwijl Jikke, met een achtergrond als manager, de bedrijfsvoering op zich neemt.

GALERIE RUIMTE REMMELINK
VOORSTRAAT 14
2611 JP DELFT

OPEN OP: VRIJDAG 14-17, ZATERDAG 12-17 EN OP AFSPRAAK

(meer…)

Delft Fringe Festival 2023

Tijdens het Delft Fringe Festival maak je als bezoeker kennis met nieuw aanstormend talent. Van muzikant tot danser en van theatermaker tot cabaretier en kleinkunstenaar. De voorstellingen vinden plaats op bijzondere locaties in Delft. Ontdek via het festival de pareltjes van de stad; van binnentuin tot woonkamer en van monument tot garage.

Dompel je onder in genres die je al kent of stap uit je comfortzone en bezoek een voorstelling waar je anders nooit voor zou kiezen. Zo is het festival niet alleen een cultureel uitje maar een complete belevenis. Voor fanatieke theaterliefhebbers, maar ook als je nog nooit in het theater hebt gezeten. Geen lange avond op rood pluche in sjieke avondkleding. Maar geniet van korte voorstellingen van maximaal 30 minuten op intieme locaties.

Het Delft Fringe Festival is uitgegroeid tot een springplank voor veelbelovende jonge makers die voet aan de grond willen krijgen in het culturele landschap. Het festival biedt hen een plaats om op te treden en feedback te krijgen, van zowel publiek als professionals. Maar ook biedt het festival extra begeleiding in de artistieke carrière van de talenten. Grote kans dat je de makers van nu, volgend jaar weer tegenkomt. Maar dan in het theater of in de media! Jij kunt dan zeggen: “Ik was erbij, toen deze artiest voor het eerst optrad”.

Check het volledige programma op https://delftfringefestival.nl/ontdek.

Delft Chamber Music Festival 2023

Hou je van klassieke muziek en heb je zin om uit te gaan? Reserveer dan een ticket voor het Delft Chamber Music Festival, dan geniet jij deze zomer van prachtige kamermuziek.

Van 28 juli t/m 4 augustus vindt de 26e editie van het Delft Chamber Music Festival plaats. Artistiek leider Nino Gvetadze stelt een programma samen rond het thema “Op reis”. Nationale en internationale top-musici, jonge meesters en jonge talenten zullen hun opwachting maken.

‘Matthäus Passion’ door Bachkoor Holland

Eind maart klinkt op Witte Donderdag en Goede Vrijdag de indrukwekkende Matthäus Passion in de Nieuwe Kerk in Delft.

Onder leiding van Gijs Leenaars voeren Bachkoor Holland, het Concertgebouw Kamerorkest, internationale solisten en het kinderkoor van Academy of Vocal Arts traditiegetrouw het beroemde meesterwerk van J.S. Bach uit. Dit magistrale stuk is een onbetwist muzikaal monument uit de klassieke muziek en heeft nog net zoveel zeggingskracht als toen het
gecomponeerd werd. Ook qua thema’s is het werk nog steeds actueel: verzoening en vergeving, vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering. In de Nieuwe Kerk komt het werk volledig tot zijn recht. Het concert op Witte Donderdag 28 maart begint om 19:30 uur en het concert op Goede Vrijdag 29 maart begint om 11.30 uur. Laatstgenoemde bestaat uit twee delen met daartussen een lange lunchpauze.

Tickets
Geniet niet alleen van Bachs muziek maar ook van de prachtige Nieuwe Kerk en het praalgraf van Willem van Oranje. Kijk voor tickets en info op de website www.bachkoorholland.nl.

Finale FIRST LEGO League NL

Zaterdag 9 maart is het weer tijd voor de landelijke finale van FIRST LEGO League NL. De teams werken aan een innovatieproject, waarbij aan de hand van de ontwerpcyclus een probleem uit de praktijk moet worden onderzocht en opgelost. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd.

Wil je nog even nagenieten van de finale van vorig seizoen die bij Lijm & Cultuur werd georganiseerd? Bekijk de terugblik hier:

FIRST® LEGO® League – Landelijke finale 2023 from Platform Talent voor Technologie on Vimeo.

Dit jaar vindt dit evenement plaats in ’s-Hertogenbosch!

Symphonic Floyd for War Child

Beleef hoe de tijdloze klanken van Pink Floyd nieuw leven worden ingeblazen in een adembenemende symfonische ervaring, terwijl tegelijkertijd hulp wordt geboden aan kinderen getroffen door oorlog. Met trots kondigt Symphonic Pink Floyd for War Child een betoverend evenement aan waarbij de iconische rocknummers van een van de meest invloedrijke bands van de vorige eeuw samensmelten met de majestueuze harmonieën van een volledig symfonieorkest.

Dit evenement, wat plaatsvindt op 13 april 2024 in het Haagse World Forum, belichaamt de samensmelting van twee muzikale werelden in een avond die velen zullen herinneren. Deze bijzondere uitvoering tilt de erfenis van Pink Floyd naar nieuwe symfonische hoogtes en illustreert de kracht van muziek als een verenigende kracht voor verandering.

Deze avond belooft meer te zijn dan enkel een concert; het is een harmonie van doel en prestatie. De romige akkoorden van ‘Comfortably Numb’ en de weemoedige melodie van ‘Wish You Were Here’ worden versterkt door de rijke klanken van het Haags Studenten Symfonie Orkest onder de inspirerende leiding van Arne Visser. En te midden van deze grandioze muzikale tapestry, zal het jonge talent Julian Parker, een veertienjarige saxofoonvirtuoos, het publiek verrassen met een solo optreden dat de schoonheid van jong talent en de kracht van muziek belichaamt.

Eric Drabbe, organisator en bezieler achter deze concertreeks, illustreert de essentie van wat dit evenement bijzonder maakt: “Telkens wanneer rock en klassiek zo treffend samenkomen, realiseren we ons dat muziek veel meer is dan entertainment. Het is een universele taal van hoop, een stem voor zij die geen stem hebben. En dat is precies wat dit concert voor ogen heeft – niet alleen om de luisteraar te ontroeren, maar om daadwerkelijk levens te veranderen.”

Symphonic Pink Floyd for War Child is niet zomaar een concertreeks; het is een uiting van solidariteit met kinderen die hun jeugd zien overschaduwd door de ontberingen van oorlog. De organisatie, onder leiding van Drabbe, staat bekend om het organiseren van monumentale evenementen die substantiële sommen geld verzamelen voor goede doelen. Met een historie van succesvolle evenementen die terugvoeren tot 2009, zet de organisatie zich onvermoeid in om zowel culturele verrijking als humanitaire bijdragen te leveren.

Peter Chattelin, het creatieve brein achter de formatie Mister Pink en een pionier binnen het Pink Floyd Tribute circuit in Nederland, voegt zijn magische touch toe aan de avond. De muzikanten van Mister Pink, allen doorwinterde professionals met ruime ervaring in het Tribute circuit, zullen deze avond vertolken wat betekent als muzikale passie wordt gecombineerd met een diepzinnig doel. Een unieke avond waar prachtige muziek en een hart voor kinderen samen de hoofdrol spelen, wacht op een publiek dat getuige wil zijn van een grensverleggende artistieke samensmelting ter ondersteuning van een prachtig doel. Tickets zijn nu verkrijgbaar; wees getuige van dit historisch spektakel en draag bij aan een toekomst waarin muziek en medemenselijkheid zegevieren.

Het Verborgen Huis van Madame de Berry

Het Verborgen Huis van Madame de Berry ligt verscholen achterin een poort in het pittoreske centrum van Delft. Je komt ogen en oren tekort in deze wonderbaarlijke droomwereld. In dit futuristische sprookje reis je met koptelefoons door de wonderkamers van het Verborgen Huis van Madame de Berry waar dromen mag, dromen moet, zwart en bitter, zoet en witter!

Het Verborgen Huis vind je aan de Voorstraat 13a 2611JJ Delft. Mail: madamedeberry@hotmail.com. Tel. 0621217611. www.madamedeberry.com

POPCAFÉ 2024

DÉ BORREL VOOR MUZIKAAL DELFT!

Delft opgelet! Op zaterdag 10 februari organiseert popdelft een borrel voor heel muzikaal Delft! Dit is hét moment voor iedereen uit de Delftse popscene om bij te praten, te netwerken en plannen voor het nieuwe jaar te smeden. Leer elkaar (beter) kennen, ontmoet nieuwe mensen, pak oude connecties op, deel ervaringen met elkaar en kom gezellig borrelen.

PROGRAMMA
14.00 PANEL DISCUSSIE OVER HET DELFTSE POPKLIMAAT
O.l.v. artiest/spreker Manu van Kersbergen praten we over het Delftse popklimaat. Hierbij nemen een aantal professionals plaats in ons panel en reageert het publiek ook op de stellingen.

Bevestigd panel:

Gabriel Huisman – muzikant, boeker en organisator (Rijswijk)
Lars Kelpin – GRAP Amsterdam en oud programmeur Speakers
Sam Ouwehand – artiest (KUZKO) uit Delft
tba
15.00 poptafels
Diverse spelers uit de Delftse muziekscene presenteren zich en zijn er voor jou om allerlei vragen te beantwoorden. Loop langs de poptafels en sla je slag:

HAL015 – doe het zelf podium, wat kan je hier allemaal organiseren?
Jazzcafé Bebop – hét jazzpodium van Delft met wekelijks een jamsessie op dinsdag en concert op woensdag
Kramers muziekschool – muziekschool gespecialiseerd in drums, gerund door Rob Kramer
X TU Delft Open Mic – de laagdrempelige open mic avond voor studenten en jonge mensen uit Delft
Marvin Dee Music – songwriter, producer en zangcoach met eigen studio in Delft. Laat je demo horen en stel vragen over songwriting, productie, dynamiek, opname mogelijkheden, mix, arrangement en/of (backing) vocals.
Koninklijke Harmoniekapel Delft – zoekt partners voor een nieuw EDM project geinspireerd door de openingsshow van ADE (o.a. producers)
Marmalade Music Studio’s – producer Rowyn van Wijnen vertelt meer over de mogelijkheden van deze professionele opname studio in Delft.
popdelft – uiteraard is ook popdelft met een poptafel aanwezig! We presenteren onder andere het nieuwe project ‘Muziek Tippie’.
more tba
NOTE Wil jóuw organisatie een poptafel?
Dat kan! Aanmelden voor een poptafel doe je via info@popdelft.nl.

16.00 popcafé borrel
Wat is een popcafé zonder gezellige borrel? Proost met je muziekvrienden en maak nieuwe contacten onder het genot van een drankje. DJ Maurizio Pinna draait al zijn favoriete pophits geinspireerd door al zijn Haagse muziekvrienden van Direct, Son Mieux etc!

19.00 einde