RuimteRemmelink

RuimteRemmelink is een kleinschalige persoonlijke galerie in het oude centrum van Delft. Beeldend kunstenaars krijgen een podium om hun werk te exposeren: een plek waar ruimte is voor inspiratie en verwondering. Hedendaagse kunst, van realistisch figuratief tot minimalistisch abstract. Van tekeningen tot installaties. Met het wisseldende karakter van de exposities hopen we bezoekers te verrassen.

Vanuit haar liefde en passie voor kunst begon Sytske Remmelink in 2010 met het organiseren van tentoonstellingen. Dit groeide uit tot een succesvolle galerie, RuimteRemmelink. De galerie is een aantal jaren gesloten geweest en sinds het najaar van 2021 weer geopend. De galerie wordt gerund door Sytkse Remmelink en Jikke van Ipenburg. Sytske brengt haar ervaring als galeriehouder en kunstenaar in en richt zich vooral op de artistieke component. Terwijl Jikke, met een achtergrond als manager, de bedrijfsvoering op zich neemt.

GALERIE RUIMTE REMMELINK
VOORSTRAAT 14
2611 JP DELFT

OPEN OP: VRIJDAG 14-17, ZATERDAG 12-17 EN OP AFSPRAAK

Meer informatie

10 SEPTEMBER T/M 9 OKTOBER 2022

Melle de Boer, terug in zijn geboortestad.

Hij laat zich zien in zijn werk. Of het nu gaat om zijn schilderijen, tekeningen, teksten of muzikale composities. Wat deze tentoonstelling bijzonder maakt is dat we een compilatie tonen van eerder en nieuw werk.

Melle de Boer studeerde in 1995 af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Sindsdien is zijn werk veelvuldig geëxposeerd, waaronder in de Kunsthal (Rotterdam). Wanneer we ons richten op zijn beeldend werk, dan is er een trendbreuk in stijl te zien rond 2018. Schilderijen nemen het over van figuratieve tekeningen. Er is ruimte voor oneffenheden en het onverwachte. Waar hij in zijn eerdere werk, figuratieve tekeningen, meer op zoek was naar ‘goedkeuring’ zijn de huidige schilderijen autonome projecten.

De schilderijen neigen naar abstractie maar door gebruik van teksten en herleidbare vormen voldoet het niet aan de standaard definitie van ‘abstracte kunst’, wat juist weer bevrijdend werkt. Het werk van Melle doet ons ergens denken aan dat van kunstenaar Jean-Michel Basquiat (1960-1988) en dan niet de beeldaspecten, persoon of stijl maar de directe, intuïtieve manier van schilderen. Het raakt de kinderlijke onbevangenheid.

Het werk van Melle toont een zoektocht die herkenbaar is. Gezien willen worden versus veilig verborgen willen blijven. Maar ook, in het specifieke geval van Melle, hoe verhouden de verschillende disciplines van beeldend kunstenaar, schrijver, muzikant en componist zich met elkaar? Waar begint de één en stopt de ander? Of valt alles samen? Food for thougth!

15 OKTOBER T/M 12 NOVEMBER

‘WORKS ON PAPER’

info volgt

18 NOVEMBER T/M 17 DECEMBER

Deze expositie draait om houtsnedes, tekeningen en prints van beeldend kunstenares Hanna de Haan.

Het lijnenspel is verbluffend. Haar inspiratie? De stad en zijn onvolmaaktheid. Haar verhaal is dat van een zoektocht tussen vrijheid en structuur.

Datum
Tickets gratis
Meer informatie https://ruimteremmelink.com
 
Type Getipt door Lijm & Cultuur