Ohm Festival afgelast

Ohm Festival 2019 is afgelast.

Lieve mensen,

Met pijn in ons hart moeten we jullie mededelen dat Ohm Festival 2019 is afgelast. Omdat het weer in Nederland zeer veranderlijk is hebben we tot het laatste moment gewacht of we het festival toch door konden laten gaan. Het laatste wat we wilden was dat Ohm Festival vroegtijdig afgelast zou worden en dat het weer op de dag zelf uiteindelijk toch positief veranderd zou zijn. Dit echter niet gebeurd. Helaas zijn er zulke harde windstoten dat er een gevaarlijke situatie is ontstaan.

Er zijn windstoten voorspeld van 90 km/h, hierdoor zijn de constructies en tenten niet veilig. We kunnen, na overleg met de gemeente Delft, MeteoGroup en alle leveranciers, de veiligheid van onze bezoekers en crew niet garanderen. Dit gaat voor ons boven alles.

Alle tickethouders inclusief ticket kopers die een ticket via TicketSwap hebben gekocht worden uiterlijk 17 juni op de hoogte gebracht over het refund proces van de tickets. Voor vragen kan er gemaild worden naar info@elevation-events.com

Het is voor Team Ohm verschrikkelijk het jaarlijkse hoogtepunt Ohm Festival te moeten cancellen. Zij werken al maanden naar het festival toe en om nu te moeten cancellen, op de ochtend van het event, is iets wat hen en ons allemaal diept raakt. We hebben er alles aan gedaan om het festival op een veilige manier plaats te laten vinden, maar gezien de huidige weersomstandigheden en verwachtingen voor de rest van de dag is dat op geen enkele manier mogelijk. Er rest ons daarom geen andere mogelijkheid dan het evenement af te lassen.

Meer informatie is te vinden op Ohm Festival 2019

We hopen dat jullie begrip hebben voor de genomen beslissing.
 
 
 
 
 
 

Delft In The Round

Wat ze in Nashville Tennessee kunnen, kunnen we in Delft ook. Popdelft presents de 2e editie van: Delft In The Round! Dé intense avond vol pure muziekbeleving voor de echte liefhebbers (in spé). Vier van de beste songwriters (uit onze regio en NL) nodigen je uit in hun intieme cirkel van songs, verhalen en emoties. De extra dimensie? Ze staan samen in een kring op de planken en spelen om en om eigen nummers. Ontdek het verhaal achter de muziek, de mens achter de muzikant en de liefhebber in jezelf. En waar kan dat nou beter dan aan de oevers van de Schie waar industrie, historie en sfeer samenkomen: Lijm & Cultuur.

ZATERDAG, 20 MEI DEUR OPEN: 20:30  AANVANG: 21:00 UUR  PRIJS: €16,50  LOCATIE: LIJM & CULTUUR

  (meer…)

OHM Festival 2024

Hier raak je jezelf kwijt,
En vind je elkaar weer terug.

Aan het water, in de loods of tussen het gras.
Alles voelt als thuis.

Verloren vrienden dwalen uit het zicht,
en nieuwe connecties vullen de dansvloer.

Ontkoppel jezelf van het alledaagse,
en morgen zien we dan wel weer.

Ohm Festival 2024
Tijd om thuis te komen.

Tickets
Kaartverkoop start 13 februari om 12:00 via ohmfestival.nl

Locatie
Lijm & Cultuur
Rotterdamseweg 272, 2628 AT Delft

Info
Zaterdag 8 juni 2024
13:00 – 23:00
18+

PURE DANCE l Conscious Dance

Pure dance is a conscious movement technique, it is meditation in movement. No choreography, no dance figures, no steps. You follow your own body impulses and this will open the gate to the Dance, which is already present in your body. When you move the body, your thoughts will disappear, your emotional body will be alive and your patterns and obstacles become visible. With the dance you can keep it in movement, so it can dissolve. Through dance you meet your true self, find your own movement, your own flow, your own rhythm, beat, ecstasy and stillness. Your softness, your wildness…you will learn how to give, how to receive, open the possibility for contact with others. You will work with your body and your inner-self, making a connection to your soul and heart. Dance reflects everything that lives in us, everything in our lives. Delft Sessions are guide by Eva Bergerová. She teaches in English and can speak a little Dutch.

PURE DANCE is
Open mind
Pure heart
Free body

Deze avonden zijn vrij toegankelijk en voor iedereen geschikt.

Losse prijs* € 16,50 per avond
5x strippenkaart: € 77,50 (15,50 per avond)
10x strippenkaart:: € 145,00 (14,50 per avond)
Hele serie**: aantal avonden x € 13,00 (169,00 dit seizoen)

More at www.terranova-dans.nl

Dream Career Day

The Dream Career Day is the connecting element between bright and motivated TU Delft students and a wide range of companies with various areas of operation.

Join us for the annual Dream Career Day on May 12th, 2023, organized by student teams Forze Hydrogen Racing and Brunel Solar Team. This informal event provides a relaxed setting for students to connect with industry leaders, explore sustainable automotive innovations, and network with top companies. Hosted at Lijm & Cultuur in Delft. Don’t miss this chance to kickstart your career.

Every year, Brunel Solar Team and Forze Hydrogen Racing join forces to organise the Dream Career Day – a recruitment event that brings together industry leading companies and students. Rather than a formal job fair, our event is focused on providing a more relaxed and personal atmosphere that encourages meaningful conversations, exploration, and networking opportunities.

Fair Priced Vintage

Vintage hoeft niet duur te zijn.

Fair Priced Vintage. Dat is vintage zoals het zou moeten zijn; eerlijke prijzen, dikke kwaliteit en banging items. We organiseren de sickste vintage kleding markt van Nederland. Voor een eerlijke prijs scoor je top kwaliteit vintage: alles is handpicked, clean en ready to wear.

Hoe kan de prijs zo laag? Simpel. Wij vinden dat we geen extreme marges hoeven te pakken op onze producten. Wij zijn namelijk niet begonnen voor de hoogste winst, maar omdat we deze kleding graag een nieuw leven willen geven.

Naast een eerlijke prijs bieden we ook een eerlijke kans. De rekken worden de hele dag aangevuld. Je hebt dus evenveel kans op toffe items als je later op de dag komt.

Tickets voor een tijdsblok van 2 uur zijn gratis, maar je moet ze wel reserveren via www.fairpricedvintage.nl

Ligconcerten – KKida

Kom heerlijk ontspannen bij een meditatief ligconcert. Een concert in de studio van KKida op Lijm & Cultuur met een kleine groep van maximaal 3 personen. Zak lekker onderuit en kom helemaal tot rust met rustgevende muziek. Bekijk hieronder de data waarop je je kunt aansluiten. 

Een ticket kost €25 euro, inclusief koffie / thee. Kijk voor een overzicht van alle dagen en meer informatie op: www.kkida.com/ligconcerten of neem contact op met Karin: karin@kkida.com

Lorre Festival

Vrijdag 26 mei zal Lorre festival voor het eerst sinds 2019 weer plaatsvinden. Hou de website in de gaten voor meer info.

Frontrunners Festival 2024

Frontrunners festival is het jaarlijkse festival van de faculteit Techniek, Bestuur en Management van de TU Delft dat op donderdag 30 mei plaatsvindt bij Lijm en Cultuur. Frontrunners is ontstaan ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de faculteit TBM.Frontrunners is uniek door de perfecte combinatie van entertainment, bekende en regionale DJ’s, mooi weer, foodtrucks, loungebanken en een mix van relaxte en feestelijke vibes.

Het festival is voor iedereen toegankelijk! Dus alle studenten van de TU Delft, studenten uit andere steden en medewerkers van de faculteit TBM. Koop je tickets via www.frontrunnersfestival.nl.

Meditatief ligconcert

Wat is een ligconcert? Je ligt (of zit) ontspannen, terwijl wij een live concert voor je verzorgen. Je komt helemaal tot rust. Duur: 60 minuten. Ervaar rustgevende muziek tijdens een meditatief ligconcert. Een heerlijk ontspannend momentje voor jezelf, inclusief een kopje thee of koffie na afloop van het concert.

Zondag 25 juni 2023

van 11.30 tot 12.30 uur
van 13.30 tot 14.30 uur

Bekijk hier een voorbeeld:

48ste OC&C Ringvaart Regatta

De OC&C Ringvaart Regatta, ontstaan in 1976, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in heel roeiend Nederland. De wedstrijd over een lengte van 100 km begint in Leiden waarna de Kaag wordt overgestoken om bij de Ringvaart te komen. Na een rondje op de Ringvaart wordt de Kaag opnieuw gepasseerd op weg naar Leiden, Leidschendam om uiteindelijk te finishen bij Lijm & Cultuur.

Kom bij Lijm & Cultuur de prestatie van de roeiers vieren! Op woensdag 31 mei is het terrein open om de roeiers bij de finish te ontvangen.

Meer informatie kan je binnenkort hier vinden of op https://ringvaartregatta.nl//.

Bekijk hier de themabekendmdaking: 

Lorre Festival 2024

Zomer, muziek, een biertje in je hand, vrienden om je heen, overheerlijke foodtrucks… wat wil je nog meer? Na de tentamens het begin van de zomer vieren kan bij Lorre Festival op 28 juni.

FestiVolt!

FestiVolt! op zaterdag 25 juni is een dagvullend festival met workshops op het gebied van beleid en sociale innovatie, inspirerende gastsprekers en live-muziek. Deze dag zal voor en door de leden van Volt worden georganiseerd.

Ook niet-Volt-leden zijn welkom, dus nodig vooral iedereen uit die Volt een warm hart toedraagt! Kijk voor tickets en de meest up-to-date informatie op https://voltnederland.org/evenementen/festivolt.

Klik op de afbeeldingen voor het programma met keynotes, workshops & entertainment.

DELFT IN THE ROUND

Wat ze in Nashville Tennessee kunnen, kunnen we in Delft ook. Popdelft presents de 2e editie van: Delft In The Round! Dé intense avond vol pure muziekbeleving voor de echte liefhebbers (in spé). Vier van de beste songwriters (uit onze regio en NL) nodigen je uit in hun intieme cirkel van songs, verhalen en emoties. De extra dimensie? Ze staan samen in een kring op de planken en spelen om en om eigen nummers. Ontdek het verhaal achter de muziek, de mens achter de muzikant en de liefhebber in jezelf. En waar kan dat nou beter dan aan de oevers van de Schie waar industrie, historie en sfeer samenkomen: Lijm & Cultuur.

De deuren gaan open om 20:00u, de show start om 20:30u.

LINE-UP: QEAUX QEAUX JOANS, MAURICE VAN HOEK, SENJA SARGEANT EN GEERT VAN EMDEN (ST. SOLAIRE)

QEAUX QEAUX JOANS
In 2013 maakte zij furore met haar debuut album en behaalde een nummer 1 positie met haar debuut plaat. Joans tourde oa met Beth Hart, Robert Clay en Sea Sick Steve.
Na haar doorbraak in Nederland vertrok Joans naar Berlijn en vestigde zich daar. Na 4 jaar non stop touren besloot ze dat het tijd was voor bezinning en keerde ze terug naar Amsterdam. In stilte werkte Joans aan nieuwe muziek en vooral aan haar innerlijke ervaringen en hoe die te manifesteren in de wereld. In 2019 begonnen de werkzaamheden weer met schrijven en in 2020 stond een album opname gepland. Door een zware besmetting door covid werd alles zo ontregeld dat die plaat uiteindelijk is afgesteld. Simpelweg omdat haar lichaam nog altijd aan het herstellen is. De focus ligt bij Joans nu op het schrijven van nieuw materiaal, rauwer en dichterbij, waar thuis van alles geproduceerd wordt op haar zolder kamertje. Maar live speelt Jaons het liefst alleen op de piano of gitaar en vertelt ze graag 100 verhalen over het leven. Delft in the Round is har dan ook op het lijf geschreven. Muziek maak je namelijk samen. Dus hoe mooi om ook met elkaar verhalen te delen en de tijd te mogen hebben om dit avontuur te beleven. Joans zal haar lievelings nummers spelen en wat laten horen van haar nieuwe werk.

MAURICE VAN HOEK
Al vanaf zijn eerste releases en optredens werd Maurice van Hoek een veelbelovende toekomst in de americana-scene toegeschreven. De singer-songwriter debuteerde in 2016 met album ‘Live Forevermore’ gevolgd door de langspeler ‘Traveling Man’ uit 2018. Met zijn derde full length ‘Changing Lanes’ en de eerste release sinds de EP ‘Church Sessions’ uit 2019 komt de begindertiger nu met een vervolg waarop hij de eerdere loftuitingen weer meer dan waarmaakt en zich bovendien als mens, songwriter en muzikant blijkt te hebben ontwikkeld. De lichte en de donkere kant op ‘Changing Lanes’ houden elkaar in evenwicht en daarmee is de plaat – net als Van Hoek zelf – in balans.

SENJA SARGEANT
Al op 26-jarige leeftijd tekende Sargeant haar eerste grote record-deal met haar country band, Ladies of the Canyon. De bekendheid van de band nam snel toe en werd gevolgd door nominaties voor awards als Radio Music Canada en de Canadian Country Music. Senja tourde met de band door Canada, de VS en Europa. Nadat Sargeant de band verliet om een carrière als solo-artiest op te starten verhuisde zij naar Nederland. Vanuit hier werkte ze o.a. met de LA producer Shane Alexander aan haar EP. De tracks op de EP bevatten controversiële onderwerpen zoals huiselijk geweld in “Thunderheads” en verslaving en psychische kwetsbaarheid in “Never Gonna Turn Away”. Allemaal vanuit het perspectief van een vrouw die in haar kracht staat.

GEERT VAN EMDEN (ST. SOLAIRE)
De mannen van St. Solaire laten zich lastig in een hokje stoppen. Dan weer klinkt de Rotterdamse band gelaagd en breekbaar, dan weer energiek en bedwelmend – maar altijd overtuigend en trouw aan zichzelf. In het oog van de orkaan vinden we de betoverende en karakteristieke stem van zanger-gitarist Geert van Emden. Speciaal voor Delft in the Round komt de frontman met pure versies van tracks van de debuutplaat ‘you=me’, een eclectische smeltkroes die het midden houdt tussen Radiohead, Bon Iver en Coldplay uit de zeroes. Boven alles etaleert ‘you=me’ het volwassen en eigengereide geluid dat St. Solaire zo kenmerkt. In maart 2023 bekent de band weer kleur op een nieuwe EP, waarvan de eerste singles All I Ever Wanted en idlm al hoge ogen gooiden.

Familieopstellingen

Wil jij een volgende stap zetten? Voel je stagnatie in je werk, je relatie en/of in je persoonlijke ontwikkeling? Voel je dat er meer in je zit, maar het er niet uitkomt? Sta je voor een keuze? Kortom, wil je jouw vervolgstap ontdekken?

Meld je dan aan voor een opstelling op vrijdag 28 juni bij Lijm & Cultuur in Delft. Dit is je kans om een 3D-weergave te krijgen van wat er echt speelt. En te ontdekken wat er nodig is om verder te komen.

Of je nu wel of geen vraag hebt, je bent welkom! Ook als je voor de eerste keer een familieopstelling wil meemaken. Door mee te voelen met de opstellingen zul je de kracht van je intuïtie ervaren en jouw situatie herkennen in die van anderen. Je zal ervaren hoe het is om te mogen vertrouwen op je gevoel boven je ratio.

Wanneer: vrijdag 28 juni 13:00-17:00
Voor koffie, thee, water en snacks wordt gezorgd.
Locatie: Lijm & Cultuur. Rotterdamseweg 272, Delft.
Groepsgrootte: maximaal 15 deelnemers
Begeleiding door Alice Botden en Daniëlle Schollaart
Investering: €70,- incl. BTW particulier, excl. BTW zakelijk

Meld je aan voordat de plekken vol zijn. Je vraag kun je direct of uiterlijk op 21 juni indienen.

Ohm Herfstfestival 2022

Na het overweldigende enthousiasme op de zomereditie van Ohm Festival is het dit jaar ook weer tijd voor het Ohm Herfstfestival! Op zaterdag 26 november 2022 kan jij in Delft de verschillende stages verkennen. Hou de website van Ohm in de gaten voor de meest up-to-date informatie over programma, tijden en tickets.

Groene Zorg Festival 2023

Welkom bij het Groene Zorg Festival, hét evenement over de verduurzaming van de zorg! We zijn blij je te mogen ontvangen op een dag vol inspiratie, ontspanning en bewustwording op 23 september bij Lijm & Cultuur in Delft. Met trots presenteren we een gevarieerd programma met boeiende lezingen, interactieve workshops en verkwikkende activiteiten, allemaal gericht op het bevorderen van een bewuste zorgsector en het behoud van onze prachtige planeet.

Entree: Gratis! Hoewel de entree gratis is, willen we je eraan herinneren dat consumpties niet inbegrepen zijn. Gelukkig bieden we je de mogelijkheid om alvast muntjes te kopen, zodat je tijdens het festival eenvoudig kunt betalen.

Groene Zorg Festival wordt georganiseerd door de Groene Zorg Alliantie. De Groene Zorg Alliantie bestaat sinds maart 2021 en vertegenwoordigt een groot aantal groene zorgprofessionals dat zich inzet voor verduurzaming van zorg. Door het verbinden van Groene Zorg Commissies en Green Teams heeft de Groene Zorg Alliantie het doel om de vergroening van de zorg te katalyseren; binnen de medische wereld, binnen de samenleving en politiek!

Bekijk nog even hoe het festival vorig jaar was!

Koorrepetitie Delft Chamber Music Festival

Lunch, zaterdag 20 juli, 09.00 – 17.00 uur.

Musical door theaterschool De Steiger – 30 september 20.00

Na een jaar hard werken staan de leerlingen van De Steiger klaar om met veel Rock en Roll de sfeer van de 50s voor een paar uurtjes naar jullie toe te brengen. Deze klassieke voorstelling is al jaren een van de bekendste musicals aller tijden. De theaterschool de Steiger speelt hun variatie op het swingende stuk, met muziek uit de originele musical geschreven door Jim Jacobs en Warren Casey, maar ook met muziek uit de nog bekendere film geschreven door onder andere Barry Gib en John Farrar.

Wanneer Sandy voor het eerst binnenkomt op haar nieuwe school, komt ze daar haar zomerromance Danny opeens tegen. Hij heeft echter zijn eigen vriendengroep en hij en zijn vrienden weten niet hoe ze moeten omgaan met deze plotselinge verandering. Elk van de vrienden gaat om met de voordelen en nadelen van volwassen worden, terwijl Sandy en Danny om elkaar heen draaien, ruzie maken, en proberen hun zorgeloze zomerliefde terug te vinden.

Een musical voor iedereen vanaf 10 jaar oud.

Regie: Hendrik Vlug
Choreografie: Floor Warmerhoven
Zangdocente en Vocal Coach: Luka den Boer
Productie: Hendrik Vlug en Nelleke Guequierre
Cast
: Annabel, Dani, Joep, Julia, Matiss, Noor, Parsa, Ristridin, Rosalie, Vere, Bob, Evi, Frey, Jada, Leonoor, Lilly, Marlou, Mirtho, Nila, Sara, Simon, Nora, Annemijn, Kaja

(meer…)

OHM Herfstfestival 2023

OHM Herfstfestival op 25 november 2023.