Delft In The Round

Wat ze in Nashville Tennessee kunnen, kunnen we in Delft ook. Popdelft presents de 2e editie van: Delft In The Round! Dé intense avond vol pure muziekbeleving voor de echte liefhebbers (in spé). Vier van de beste songwriters (uit onze regio en NL) nodigen je uit in hun intieme cirkel van songs, verhalen en emoties. De extra dimensie? Ze staan samen in een kring op de planken en spelen om en om eigen nummers. Ontdek het verhaal achter de muziek, de mens achter de muzikant en de liefhebber in jezelf. En waar kan dat nou beter dan aan de oevers van de Schie waar industrie, historie en sfeer samenkomen: Lijm & Cultuur.

ZATERDAG, 20 MEI DEUR OPEN: 20:30  AANVANG: 21:00 UUR  PRIJS: €16,50  LOCATIE: LIJM & CULTUUR

 

Meer informatie

TESSA ROSE JACKSON (SOMEONE)

Someone is de artiestennaam van de Nederlands/Britse muzikant, producer en artiest Tessa Rose Jackson. Haar debuutalbum “Shapeshifter” kwam in 2021 uit en werd goed ontvangen, met o.a. een 3voor12 Album van het Jaar nominatie en een live-sessie op de BBC. Begin 2023 presenteerde ze haar nieuwe plaat “Owls”, een dromerige muzikale reis geïnspireerd door een roadtrip die Someone maakte van New Orleans, via Memphis, naar Nashville. Haar sound meandert van melancholisch en intiem tot elektronisch en duister en elk lied is een eigen vignette met thema’s als verlangen, rouw en duistere geheimen in de kern. 


MAURICE VAN HOEK
Al vanaf zijn eerste releases en optredens werd Maurice van Hoek een veelbelovende toekomst in de americana-scene toegeschreven. De singer-songwriter debuteerde in 2016 met album ‘Live Forevermore’ gevolgd door de langspeler ‘Traveling Man’ uit 2018. Met zijn derde full length ‘Changing Lanes’ en de eerste release sinds de EP ‘Church Sessions’ uit 2019 komt de begindertiger nu met een vervolg waarop hij de eerdere loftuitingen weer meer dan waarmaakt en zich bovendien als mens, songwriter en muzikant blijkt te hebben ontwikkeld. De lichte en de donkere kant op ‘Changing Lanes’ houden elkaar in evenwicht en daarmee is de plaat – net als Van Hoek zelf – in balans.

SENJA SARGEANT
Al
Op 26-jarige leeftijd tekende Sargeant haar eerste grote record-deal met haar country band, Ladies of the Canyon. De bekendheid van de band nam snel toe en werd gevolgd door nominaties voor awards als Radio Music Canada en de Canadian Country Music. Senja tourde met de band door Canada, de VS en Europa. Nadat Sargeant de band verliet om een carrière als solo-artiest op te starten verhuisde zij naar Nederland. Vanuit hier werkte ze o.a. met de LA producer Shane Alexander aan haar EP. De tracks op de EP bevatten controversiële onderwerpen zoals huiselijk geweld in “Thunderheads” en verslaving en psychische kwetsbaarheid in “Never Gonna Turn Away”. Allemaal vanuit het perspectief van een vrouw die in haar kracht staat.

GEERT VAN EMDEN (ST. SOLAIRE)

De mannen van St. Solaire laten zich lastig in een hokje stoppen. Dan weer klinkt de Rotterdamse band gelaagd en breekbaar, dan weer energiek en bedwelmend – maar altijd overtuigend en trouw aan zichzelf. In het oog van de orkaan vinden we de betoverende en karakteristieke stem van zanger-gitarist Geert van Emden. Speciaal voor Delft in the Round komt de frontman met pure versies van tracks van de debuutplaat ‘you=me’, een eclectische smeltkroes die het midden houdt tussen Radiohead, Bon Iver en Coldplay uit de zeroes. Boven alles etaleert ‘you=me’ het volwassen en eigengereide geluid dat St. Solaire zo kenmerkt. In maart 2023 bekent de band weer kleur op een nieuwe EP, waarvan de eerste singles All I Ever Wanted en idlm al hoge ogen gooiden.

Datum
Tickets € 16,50 (Bestel online)
Meer informatie https://www.popdelft.nl/programma/delft-in-the-round/date/13/2023-05-20
 
Type Georganiseerd bij Lijm & Cultuur