VPRO Tegenlicht Meet Up – Kloofdichters

Op maandag 3 april om 20u organiseert Lijm & Cultuur weer een VPRO Tegenlicht Meet Up over de uitzending Kloofdichters: mensen die de hand reiken naar de overkant om de kloof te dichten. We praten hierover door met u en twee gasten uit de aflevering:

Tim ‘S Jongers (1981) is politicoloog, bestuurskundige en publicist. In zijn werk focust hij vooral op verschillen in de samenleving en de positie van mensen in kwetsbare situaties, en hoe we deze verschillen kunnen overbruggen. Zo schreef hij het boekje Beledigende Broccoli. Sinds september 2022 is hij directeur van de Wiardi Beckman Stichting. Voor De Correspondent schrijft hij op persoonlijke titel als Correspondent Samenleven.

Eric Steegers is gynaecoloog en hoofd van de afdeling Verloskunde en Gynaecologie bij het Erasmus MC in Rotterdam. Zijn onderzoek is gericht op de ontwikkeling van het ongeboren kind. Met de kennis uit deze onderzoeken zet Steegers zich in voor landelijke- en gemeentelijk programma’s die zich richten op zorg, vooral voor kwetsbare groepen vrouwen.

Ervaringsdeskundigen aan de ene kant, wiens stem al te vaak verdwijnt als hoogopgeleide beleidsmakers over hun wijk, hun uitkering, hun leven beslissen. En van de andere kant van de kloof mensen die vanuit overtuiging en principiële bescheidenheid bij iemand op de bank gaan zitten om de vraag te stellen die steeds meer verdwenen lijkt uit onze verzorgingsstaat: Wat heeft u eigenlijk nodig?

De Meet Up begint om 20.00 uur bij Lijm & Cultuur. De uitzending terugkijken? Dat kan via www.vpro.nl/tegenlicht.
De toegang is gratis, maar we vinden het fijn als u laat weten dat u komt via een mailtje aan info@lijmencultuur.nl.

DARK SIDE of the MOON – 50th Anniversary Concert and more

Mr. Pink, een collectief artiesten onder aanvoering van Peter Chattelin, zal op zondag 18 juni het legendarische album van Pink Floyd, Dark Side of the Moon in zijn geheel live ten gehore brengen bij Lijm & Cultuur. Toendertijd schreef een fan:

“I remember when it was released, we were all bowled over. It was beyond anything we had ever imagined. Nobody could believe what they were hearing. It was light years beyond all else. Like Pink Floyd had slipped through a worm hole and emerged from another galaxy”

Het concert begint om 20.00, de deuren gaan open om 19.30.

U kunt deze avond feestelijk beginnen met een 3 gangen verrassingsdiner in het Experiment vanaf 17.00.

Experiment – Zomergloed aan de Schie

Bij Lijm & Cultuur is een experiment gaande dat is geboren uit passie en in de wetenschap dat een inspirerende omgeving zaken laat stromen. Linksachter op het terrein bevindt zich Experiment, een unieke lunch- en werk- en ontmoetingsplek. De voormalige monumentale loods aan de oever van de Schie vormt een bijzondere voedingsbodem voor goed overleg, ontspannen werken, een geanimeerde lunch, een kop koffie, inspiratie, borrel, bijpraten of ontmoeten. Natuurlijk is er gratis WiFi en kunt u er bijzondere gerechtjes en drankjes krijgen, maar vooral is er een lekker ontspannen sfeer.

Reserveren
Experiment is elke werkdag open van 10-17 uur. Reserveren kan door te bellen naar 015 262 94 00 of mail naar info@lijmencultuur.nl.