VPRO Tegenlicht Meet Up – Kloofdichters

Op maandag 3 april om 20u organiseert Lijm & Cultuur weer een VPRO Tegenlicht Meet Up over de uitzending Kloofdichters: mensen die de hand reiken naar de overkant om de kloof te dichten. We praten hierover door met u en twee gasten uit de aflevering:

Tim ‘S Jongers (1981) is politicoloog, bestuurskundige en publicist. In zijn werk focust hij vooral op verschillen in de samenleving en de positie van mensen in kwetsbare situaties, en hoe we deze verschillen kunnen overbruggen. Zo schreef hij het boekje Beledigende Broccoli. Sinds september 2022 is hij directeur van de Wiardi Beckman Stichting. Voor De Correspondent schrijft hij op persoonlijke titel als Correspondent Samenleven.

Eric Steegers is gynaecoloog en hoofd van de afdeling Verloskunde en Gynaecologie bij het Erasmus MC in Rotterdam. Zijn onderzoek is gericht op de ontwikkeling van het ongeboren kind. Met de kennis uit deze onderzoeken zet Steegers zich in voor landelijke- en gemeentelijk programma’s die zich richten op zorg, vooral voor kwetsbare groepen vrouwen.

Ervaringsdeskundigen aan de ene kant, wiens stem al te vaak verdwijnt als hoogopgeleide beleidsmakers over hun wijk, hun uitkering, hun leven beslissen. En van de andere kant van de kloof mensen die vanuit overtuiging en principiële bescheidenheid bij iemand op de bank gaan zitten om de vraag te stellen die steeds meer verdwenen lijkt uit onze verzorgingsstaat: Wat heeft u eigenlijk nodig?

De Meet Up begint om 20.00 uur bij Lijm & Cultuur. De uitzending terugkijken? Dat kan via www.vpro.nl/tegenlicht.
De toegang is gratis, maar we vinden het fijn als u laat weten dat u komt via een mailtje aan info@lijmencultuur.nl.

PopDelft XXL 2023

Stap binnen in een unieke wereld waar lokale talenten schitteren als nooit tevoren! Dit is geen gewoon concert; dit is een magische avond waarbij onze eigen lokale artiesten schitteren in onvergetelijke duetten, een mix van hun eigen meesterwerken én iconische hits van wereldberoemde artiesten op het grootste podium van Delft: De Centrale van Lijm & Cultuur!

Verwacht een sensationele ervaring waar talenten samenkomen om jou te betoveren met hun eigen muzikale creaties én onvergetelijke covers van grootheden als Phil Collins, Miley Cyrus, Ed Sheeran, Volbeat, Herman van Veen, Melissa Etheridge, Bob Marley, Elton John, Doe Maar en Van Dikhout.

Deze avond is niet alleen een viering van lokaal talent, maar een briljante ode aan de muziek die ons allen verbindt, ongeacht grenzen of genres. Geniet van de hartstochtelijke stemmen, de meeslepende melodieën en de opwindende interpretaties van deze legendarische hits – allemaal gebracht door de passie en toewijding van onze eigen artiesten.

Grijp deze kans om de grenzeloze veelzijdigheid van onze lokale helden te ervaren terwijl ze hun eigen unieke draai geven aan tijdloze hits. Dit is een avond die je niet wilt missen!

Koop nu je tickets voor Popdelft XXL en dompel je onder in een betoverende muzikale reis die je zal laten dansen, zingen en genieten van elke noot. Mis deze kans niet om de muziek te vieren die ons verbindt, in de bekwaamheid van onze eigen getalenteerde artiesten!

Vroege beslissers kopen hun kaartje met Early Bird korting. Voor jongeren onder 27 én Delftpas houders zijn er tickets met een gereduceerd tarief (ID verplicht tonen bij ingang).

 

TICKETS

TIP Super leuk als Sinterklaas cadeau of als eindejaarsuitje met je collega’s!

Volg de popdelft socials en kom alles te weten over de artiesten die dit jaar op het podium staan!

 

LINE-UP

Popdelft XXL is een samenwerking tussen popdelft en locatie Lijm & Cultuur en IMPROVE.

Diner voorafgaand aan PopDelft XXL 2023

Voorafgaand aan PopDelft XXL 2023 uw avond feestelijk culinair beginnen? Dat kan bij Lijm & Cultuur met een PopDelft diner!
 
Vanaf 17.30 staat een buffet voor u klaar in het vernieuwde Experiment. Bekijk hieronder wat er allemaal klaar staat en koop gelijk je dinerticket.
 
Let op: de ticketverkoop voor het concert van PopDelft XXL gaat via de website van PopDelft.

(meer…)

Experiment

Bij Lijm & Cultuur is een experiment gaande dat is geboren uit passie en in de wetenschap dat een inspirerende omgeving zaken laat stromen. Linksachter op het terrein bevindt zich Experiment, een unieke lunch- en werk- en ontmoetingsplek.

De voormalige monumentale loods aan de oever van de Schie vormt een bijzondere voedingsbodem voor goed overleg, ontspannen werken, een geanimeerde lunch, een kop koffie, inspiratie, borrel, bijpraten of ontmoeten.

Natuurlijk is er gratis WiFi en kunt u er bijzondere gerechtjes en drankjes krijgen, maar vooral is er een lekker ontspannen sfeer.

Je kunt bij het Experiment alle werkdagen terecht voor een lekker kopje koffie of lunch in onze lunchroom Experiment links achter op het terrein. Bij mooi weer kun je daar heerlijk buiten zitten en is het wat minder zonnig dan is het binnen warm en gezellig.

Praktisch
Experiment is elke werkdag open van 10-17 uur. Reserveren kan door te bellen naar 015 262 94 00 of mail naar info@lijmencultuur.nl.