Symphonic Floyd for War Child

Beleef hoe de tijdloze klanken van Pink Floyd nieuw leven worden ingeblazen in een adembenemende symfonische ervaring, terwijl tegelijkertijd hulp wordt geboden aan kinderen getroffen door oorlog. Met trots kondigt Symphonic Pink Floyd for War Child een betoverend evenement aan waarbij de iconische rocknummers van een van de meest invloedrijke bands van de vorige eeuw samensmelten met de majestueuze harmonieën van een volledig symfonieorkest.

Dit evenement, wat plaatsvindt op 13 april 2024 in het Haagse World Forum, belichaamt de samensmelting van twee muzikale werelden in een avond die velen zullen herinneren. Deze bijzondere uitvoering tilt de erfenis van Pink Floyd naar nieuwe symfonische hoogtes en illustreert de kracht van muziek als een verenigende kracht voor verandering.

Deze avond belooft meer te zijn dan enkel een concert; het is een harmonie van doel en prestatie. De romige akkoorden van ‘Comfortably Numb’ en de weemoedige melodie van ‘Wish You Were Here’ worden versterkt door de rijke klanken van het Haags Studenten Symfonie Orkest onder de inspirerende leiding van Arne Visser. En te midden van deze grandioze muzikale tapestry, zal het jonge talent Julian Parker, een veertienjarige saxofoonvirtuoos, het publiek verrassen met een solo optreden dat de schoonheid van jong talent en de kracht van muziek belichaamt.

Eric Drabbe, organisator en bezieler achter deze concertreeks, illustreert de essentie van wat dit evenement bijzonder maakt: “Telkens wanneer rock en klassiek zo treffend samenkomen, realiseren we ons dat muziek veel meer is dan entertainment. Het is een universele taal van hoop, een stem voor zij die geen stem hebben. En dat is precies wat dit concert voor ogen heeft – niet alleen om de luisteraar te ontroeren, maar om daadwerkelijk levens te veranderen.”

Symphonic Pink Floyd for War Child is niet zomaar een concertreeks; het is een uiting van solidariteit met kinderen die hun jeugd zien overschaduwd door de ontberingen van oorlog. De organisatie, onder leiding van Drabbe, staat bekend om het organiseren van monumentale evenementen die substantiële sommen geld verzamelen voor goede doelen. Met een historie van succesvolle evenementen die terugvoeren tot 2009, zet de organisatie zich onvermoeid in om zowel culturele verrijking als humanitaire bijdragen te leveren.

Peter Chattelin, het creatieve brein achter de formatie Mister Pink en een pionier binnen het Pink Floyd Tribute circuit in Nederland, voegt zijn magische touch toe aan de avond. De muzikanten van Mister Pink, allen doorwinterde professionals met ruime ervaring in het Tribute circuit, zullen deze avond vertolken wat betekent als muzikale passie wordt gecombineerd met een diepzinnig doel. Een unieke avond waar prachtige muziek en een hart voor kinderen samen de hoofdrol spelen, wacht op een publiek dat getuige wil zijn van een grensverleggende artistieke samensmelting ter ondersteuning van een prachtig doel. Tickets zijn nu verkrijgbaar; wees getuige van dit historisch spektakel en draag bij aan een toekomst waarin muziek en medemenselijkheid zegevieren.

Meer informatie

Datum
Tickets € 41,93 (vanaf) (Bestel online)
Meer informatie https://www.symphonicfloydforwarchild.com/
 
Type Getipt door Lijm & Cultuur