DELFT IN THE ROUND

Wat ze in Nashville Tennessee kunnen, kunnen we in Delft ook. Popdelft presents de 2e editie van: Delft In The Round! Dé intense avond vol pure muziekbeleving voor de echte liefhebbers (in spé). Vier van de beste songwriters (uit onze regio en NL) nodigen je uit in hun intieme cirkel van songs, verhalen en emoties. De extra dimensie? Ze staan samen in een kring op de planken en spelen om en om eigen nummers. Ontdek het verhaal achter de muziek, de mens achter de muzikant en de liefhebber in jezelf. En waar kan dat nou beter dan aan de oevers van de Schie waar industrie, historie en sfeer samenkomen: Lijm & Cultuur.

De deuren gaan open om 20:00u, de show start om 20:30u.

LINE-UP: QEAUX QEAUX JOANS, MAURICE VAN HOEK, SENJA SARGEANT EN GEERT VAN EMDEN (ST. SOLAIRE)

QEAUX QEAUX JOANS
In 2013 maakte zij furore met haar debuut album en behaalde een nummer 1 positie met haar debuut plaat. Joans tourde oa met Beth Hart, Robert Clay en Sea Sick Steve.
Na haar doorbraak in Nederland vertrok Joans naar Berlijn en vestigde zich daar. Na 4 jaar non stop touren besloot ze dat het tijd was voor bezinning en keerde ze terug naar Amsterdam. In stilte werkte Joans aan nieuwe muziek en vooral aan haar innerlijke ervaringen en hoe die te manifesteren in de wereld. In 2019 begonnen de werkzaamheden weer met schrijven en in 2020 stond een album opname gepland. Door een zware besmetting door covid werd alles zo ontregeld dat die plaat uiteindelijk is afgesteld. Simpelweg omdat haar lichaam nog altijd aan het herstellen is. De focus ligt bij Joans nu op het schrijven van nieuw materiaal, rauwer en dichterbij, waar thuis van alles geproduceerd wordt op haar zolder kamertje. Maar live speelt Jaons het liefst alleen op de piano of gitaar en vertelt ze graag 100 verhalen over het leven. Delft in the Round is har dan ook op het lijf geschreven. Muziek maak je namelijk samen. Dus hoe mooi om ook met elkaar verhalen te delen en de tijd te mogen hebben om dit avontuur te beleven. Joans zal haar lievelings nummers spelen en wat laten horen van haar nieuwe werk.

MAURICE VAN HOEK
Al vanaf zijn eerste releases en optredens werd Maurice van Hoek een veelbelovende toekomst in de americana-scene toegeschreven. De singer-songwriter debuteerde in 2016 met album ‘Live Forevermore’ gevolgd door de langspeler ‘Traveling Man’ uit 2018. Met zijn derde full length ‘Changing Lanes’ en de eerste release sinds de EP ‘Church Sessions’ uit 2019 komt de begindertiger nu met een vervolg waarop hij de eerdere loftuitingen weer meer dan waarmaakt en zich bovendien als mens, songwriter en muzikant blijkt te hebben ontwikkeld. De lichte en de donkere kant op ‘Changing Lanes’ houden elkaar in evenwicht en daarmee is de plaat – net als Van Hoek zelf – in balans.

SENJA SARGEANT
Al op 26-jarige leeftijd tekende Sargeant haar eerste grote record-deal met haar country band, Ladies of the Canyon. De bekendheid van de band nam snel toe en werd gevolgd door nominaties voor awards als Radio Music Canada en de Canadian Country Music. Senja tourde met de band door Canada, de VS en Europa. Nadat Sargeant de band verliet om een carrière als solo-artiest op te starten verhuisde zij naar Nederland. Vanuit hier werkte ze o.a. met de LA producer Shane Alexander aan haar EP. De tracks op de EP bevatten controversiële onderwerpen zoals huiselijk geweld in “Thunderheads” en verslaving en psychische kwetsbaarheid in “Never Gonna Turn Away”. Allemaal vanuit het perspectief van een vrouw die in haar kracht staat.

GEERT VAN EMDEN (ST. SOLAIRE)
De mannen van St. Solaire laten zich lastig in een hokje stoppen. Dan weer klinkt de Rotterdamse band gelaagd en breekbaar, dan weer energiek en bedwelmend – maar altijd overtuigend en trouw aan zichzelf. In het oog van de orkaan vinden we de betoverende en karakteristieke stem van zanger-gitarist Geert van Emden. Speciaal voor Delft in the Round komt de frontman met pure versies van tracks van de debuutplaat ‘you=me’, een eclectische smeltkroes die het midden houdt tussen Radiohead, Bon Iver en Coldplay uit de zeroes. Boven alles etaleert ‘you=me’ het volwassen en eigengereide geluid dat St. Solaire zo kenmerkt. In maart 2023 bekent de band weer kleur op een nieuwe EP, waarvan de eerste singles All I Ever Wanted en idlm al hoge ogen gooiden.

Meer informatie

Datum
Tickets € 16,50 (Bestel online)
Meer informatie https://www.popdelft.nl/programma/delft-in-the-round/
 
Type Georganiseerd bij Lijm & Cultuur