VPRO Tegenlicht Meet Up – Kloofdichters

Op maandag 3 april om 20u organiseert Lijm & Cultuur weer een VPRO Tegenlicht Meet Up over de uitzending Kloofdichters: mensen die de hand reiken naar de overkant om de kloof te dichten. We praten hierover door met u en twee gasten uit de aflevering:

Tim ‘S Jongers (1981) is politicoloog, bestuurskundige en publicist. In zijn werk focust hij vooral op verschillen in de samenleving en de positie van mensen in kwetsbare situaties, en hoe we deze verschillen kunnen overbruggen. Zo schreef hij het boekje Beledigende Broccoli. Sinds september 2022 is hij directeur van de Wiardi Beckman Stichting. Voor De Correspondent schrijft hij op persoonlijke titel als Correspondent Samenleven.

Eric Steegers is gynaecoloog en hoofd van de afdeling Verloskunde en Gynaecologie bij het Erasmus MC in Rotterdam. Zijn onderzoek is gericht op de ontwikkeling van het ongeboren kind. Met de kennis uit deze onderzoeken zet Steegers zich in voor landelijke- en gemeentelijk programma’s die zich richten op zorg, vooral voor kwetsbare groepen vrouwen.

Ervaringsdeskundigen aan de ene kant, wiens stem al te vaak verdwijnt als hoogopgeleide beleidsmakers over hun wijk, hun uitkering, hun leven beslissen. En van de andere kant van de kloof mensen die vanuit overtuiging en principiële bescheidenheid bij iemand op de bank gaan zitten om de vraag te stellen die steeds meer verdwenen lijkt uit onze verzorgingsstaat: Wat heeft u eigenlijk nodig?

De Meet Up begint om 20.00 uur bij Lijm & Cultuur. De uitzending terugkijken? Dat kan via www.vpro.nl/tegenlicht.
De toegang is gratis, maar we vinden het fijn als u laat weten dat u komt via een mailtje aan info@lijmencultuur.nl.

Delft Fringe Festival 2023

Tijdens het Delft Fringe Festival maak je als bezoeker kennis met nieuw aanstormend talent. Van muzikant tot danser en van theatermaker tot cabaretier en kleinkunstenaar. De voorstellingen vinden plaats op bijzondere locaties in Delft. Ontdek via het festival de pareltjes van de stad; van binnentuin tot woonkamer en van monument tot garage.

Dompel je onder in genres die je al kent of stap uit je comfortzone en bezoek een voorstelling waar je anders nooit voor zou kiezen. Zo is het festival niet alleen een cultureel uitje maar een complete belevenis. Voor fanatieke theaterliefhebbers, maar ook als je nog nooit in het theater hebt gezeten. Geen lange avond op rood pluche in sjieke avondkleding. Maar geniet van korte voorstellingen van maximaal 30 minuten op intieme locaties.

Het Delft Fringe Festival is uitgegroeid tot een springplank voor veelbelovende jonge makers die voet aan de grond willen krijgen in het culturele landschap. Het festival biedt hen een plaats om op te treden en feedback te krijgen, van zowel publiek als professionals. Maar ook biedt het festival extra begeleiding in de artistieke carrière van de talenten. Grote kans dat je de makers van nu, volgend jaar weer tegenkomt. Maar dan in het theater of in de media! Jij kunt dan zeggen: “Ik was erbij, toen deze artiest voor het eerst optrad”.

Check het volledige programma op https://delftfringefestival.nl/ontdek.