Nieuwsbrief Lijm & Cultuur

Nieuwsbrief juni 2022

In deze nieuwsbrief aandacht voor de Schieoevers Safari, FestiVolt!, Delft Chamber Music Festival & vacatures!
 

Kun je de nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.
 
Er zijn nog kaarten voor morgen (woensdag 15e)!

Popdelft Music Awards 2022
Schieoevers Safari 2022

Zaterdag 18 juni van 12.00 tot 17.00 uur

De gemeente Delft organiseert samen met partners in Schieoevers op zaterdag 18 juni de Schieoevers Safari. Iedereen kan kennismaken met alles wat Schieoevers zo mooi en interessant maakt, zowel op het gebied van werken, wonen als recreatie.
 
Lijm & Cultuur is sinds 2006 dé placemaker van Schieoevers-Noord: van congressen tot exposities, festivals tot voorstellingen. Schieoevers-Noord transformeert naar een levendig gemengd woon-werk gebied. Lijm & Cultuur maakt een visualisatie van dit toekomstbeeld. Laat u verrassen, inspireren of uitdagen met een kopje koffie, lunch, of drankje in onze stadstuin aan de Schie.
 
De Schieoevers Safari vindt plaats op zaterdag 18 juni van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.delft.nl/schieoeverssafari.

 
FestiVolt!

Op zaterdag 25 juni viert Volt haar eerste festival: FestiVolt!

FestiVolt! op zaterdag 25 juni is een dagvullend festival met workshops op het gebied van beleid en sociale innovatie, inspirerende gastsprekers en live-muziek. Deze dag zal voor en door de leden van Volt worden georganiseerd.
 
Ook niet-Volt-leden zijn welkom, dus nodig vooral iedereen uit die Volt een warm hart toedraagt! Kijk voor tickets, de meest up-to-date informatie op https://voltnederland.org/evenementen/festivolt.
 
Klik hieronder voor het programma met keynotes, workshops & entertainment.
 


 
Maro

Delft Chamber Music Festival

Deze zomer vindt de 25e editie van het Delft Chamber Music Festival plaats. Artistiek leider Nino Gvetadze stelt een programma samen rond het thema 'Mensen en verhalen'. Bij Lijm & Cultuur speelt op vrijdag 5 augustus de voorstelling Maro. In een multidisciplinaire voorstelling wordt tegen de industriële achtergrond van onze gebouwen het verhaal van Maro verteld in muziek en animaties. De tekst is van Salome Bendze, compositie en animaties zijn van Thomas Beijer en de regie en dramaturgie is in handen van Klaus Bertisch.
 
De vroege voorstelling speelt van 19.00-20.00 uur met een diner na afloop om 20.00 uur. De late voorstelling speelt van 21.00-22.00 uur met een diner voorafgaand om 18.00 uur.
 
Koop je tickets voor de voorstelling op de website van Delft Chamber Music Festival. Koop je tickets voor het diner op de website van Lijm & Cultuur. Bekijk hier hoe het diner eruit ziet
 

 
Maro Makashvili was een jong Georgisch meisje met veel dromen en toekomstplannen. Ze was dol op literatuur, muziek en theater, niet vreemd als je bedenkt dat ze geboren en getogen was in een dichtersfamilie. Ze wilde een onafhankelijke vrouw worden, in Parijs studeren en werken om haar brood te verdienen. Niets zou haar meer in de weg staan, maar helaas viel het Russische Rode Leger in 1921 Georgië binnen en veranderde alles. Maro bood zich aan als verpleegster en werd met het Georgische regiment naar de buitenwijken van Tbilisi gestuurd. Twee dagen later werd ze gedood door granaatsplinters. Maro hield een dagboek bij, dat later als boek werd gepubliceerd en dat ook als uitgangspunt voor deze voorstelling diende.

 
Lijmers gezocht!

Word jij onze nieuwe Lijmer?

Ben jij de Lijmer die ons horeca team komt versterken? Stuur dan een e-mail met jouw motivatie en CV naar info@lijmencultuur.nl.

 
Facebook
Twitter
Link
LinkedIn
Lijm & Cultuur | Rotterdamseweg 272 | 2628 AT Delft | 015 262 9400 | info@lijmencultuur.nl

Bezoek de website  |  Stuur een E-mail | Afmelden Nieuwsbrief


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in het verleden belangstelling heeft getoond voor onze activiteiten. Wij bewaren van u uitsluitend basis NAW gegevens en delen die nooit met derden.

Mocht u uw gegevens willen inzien, willen wijzigen of laten verwijderen stuur ons dan een
verzoek tot aanpassen gegevens