Rossini.nu

Op 13 november 2018 is het 150 jaar geleden dat Gioacchino Rossini sterft. Hij schrijft meer dan 40 opera’s waaronder  “De Barbier van Sevilla” en “La Cenerentola”. Maar na de première van “Guillaume Tell” stopt hij abrupt met componeren en stort hij zich op de kookkunst. Hij is dan 38 jaar en zou in de bloei van zijn leven moeten zijn.

“Leeg en lui
Zo voel ik mij
Had ik een zoon om voor te werken;
Ik was doorgegaan
Was ik een genie geweest;
Ik was nooit gestopt
Kijk die piano daar…
Zij staat hier op één voorwaarde:
dat ik er niet op speel!”

In de muziektheaterproductie Rossini.nu bevinden we ons in een rokerige, mystieke ruimte, die het midden houdt tussen een anatomische snijzaal, een keuken en een eetkamer. Rossini zit aan zijn laatste avondmaal en wordt ondervraagd door vier evangelisten. Hij wordt ontleed als mens, als kunstenaar en soms letterlijk op de snijtafel gelegd. Dan komt hij oog in oog te staan met de man die verantwoordelijk is voor het einde van Rossini’s carrière als componist: Mr. Lubert, directeur van de Opera van Parijs.

Op latere leeftijd schrijft Rossini in de privésfeer nog enkele werken, waaronder de beroemde Petite Messe Solennelle, die het muzikale fundament vormt voor de voorstelling.

Op vrijdagavond 23 november en zondagmiddag 25 november kun je de voorstelling bezoeken bij Lijm & Cultuur.  Ga voor tickets en de speellijst naar: www.rossini.nu.

In Delft worden naast de voorstellingen een aantal extra activiteiten georganiseerd zoals: een Rossini.scratch concert waar amateurzangers na een dag oefenen ‘s avonds een uitvoering geven en een speciale Educatieve Openbare Repetitie: Rossini.educatief. Hou de website in de gaten voor meer informatie.

Het project komt tot stand door de steun van partners en fondsen, maar we kunnen nog een beetje hulp gebruiken. Steun Rossini.nu door een bijdrage via VOORDEKUNST

Meer informatie

Logobalk-rossini

Datum en tijd vrijdag 23 november 2018, van 20:15 uur tot 22:15 uur
Tickets € 29,50 (vanaf), jongeren tot 21 jaar € 19,50 (Bestel online)
Meer informatie http://rossini.nu
 
Type Lijm & Cultuur