POP’D: Monomyth + support The Mountains are Calling

De band debuteerde in 2013, toert sindsdien door heel Europa en speelde op festivals als Roadburn, Desertfest, Paaspop, Noorderslag en Reeperbahn. Ze verzetten de grenzen van space- en stonerrock en zijn nu met hun spannende instrumentale soundscapes te zien in deze bijzondere setting.

Dit concert is seated! Er zijn maximaal 100 tickets beschikbaar. Kom voorafgaand aan het concert eten bij Het Experiment (het restaurant van Lijm en Cultuur). Dineren kan van 18.00 tot 20.00 uur. Daarna loop je direct bij het concert naar binnen. Reserveren doe je door een ticket voor het POP’D diner te kopen. Mocht dit concert vanwege Corona maatregelen moeten worden uitgesteld, blijven de tickets geldig.

Monomyth
Vijf Vliegende Hollanders die sinds 2011 de spannendste instrumentale soundscapes maken. Komend uit Den Haag verzet Monomyth de grenzen van space- en stonerrock. In 2019 opent de band een nieuw hoofdstuk met het vierde album Orbis Quadrantis. Op Orbis Quadrantis verkent Monomyth, dat de planken van Roadburn en Desertfest Londen, Berlijn en Antwerpen al vervaarlijk deed kraken, onontgonnen wateren. Toch houdt hun minutieuze psychedelica nog steeds het midden tussen Ariel Pink en Pink Floyd, altijd met een open eind.

Monomyth werd opgericht door bassist Selwyn Slop en drummer Sander Evers. Daarnaast bestaat de band uit Peter van der Meer (toetsen, gitaar), Tjerk Stoop (digitale instrumenten, gitaar) en gitarist Boudewijn Bonebakker (Gorefest/Gingerpig), die zich In het najaar van 2017 bij de band voegde.

support The Mountains Are Calling
Slow-brewed from the glacial ice-waters of the Dutch mountains comes a fermentation of ingredients to which this world has yet to have experienced. Blending 70’s retro amps and tape machines with a fresh fusion of ingredients to capture the era’s unique sound, their first demonstration tape contains four appetizers to prepare your palette for the band’s true unreleased potential.

POP’D is Pop-up Pop in Delft!

Eindelijk weer concerten in Delft! Stichting Pop Promotie Delft slaat de handen ineen met Lijm en Cultuur, STECK podium club bar en Delfts Collectief! Onder de naam POP’D vinden er seated concerten plaats voor 100 bezoekers in gebouw de Centrale bij Lijm en Cultuur.

De concerten die in maart en april in het Delftse podium STECK zouden plaatsvinden konden geen doorgang vinden vanwege Corona. Ook evenemententerrein Lijm en Cultuur en het hier gevestigde Improve zijn door de Corona crisis getroffen. Stichting Pop Promotie Delft is maar w·t blij dat Lijm en Cultuur haar faciliteiten beschikbaar wil stellen om tÛch concerten mogelijk te maken.

Delfts Collectief verzorgt de support acts. Op deze manier krijgen Delftse bands ook weer de kans om op te treden Èn op hetzelfde podium als de gevestigde namen van de hoofd acts.

Maak er een complete avond uit van en kom eerst lekker eten bij Restaurant Het Experiment (op hetzelfde terrein). Vanaf het restaurant loop je direct de concertzaal in. Na afloop van de concerten is er ook nog de mogelijkheid om een drankje te drinken. Het terrein sluit om 24 uur.

Meer informatie

Datum en tijd zaterdag 3 oktober 2020, van 20:30 uur tot 23:00 uur
Tickets € 7,00 (vanaf) (Bestel online)
Meer informatie https://tickets.steck.nl/monomyth
 
Type Lijm & Cultuur