Expositie Dirk van Dien – “Het komt nu op alles aan!”

Het najaar bij Lijm & Cultuur staat in het teken van deze intrigerende spreuk en de 300 kunstwerken die de Delftse schilder Dirk van Dien geïnspireerd door deze oproep heeft gemaakt.

In 1647 schreef de Spaanse jezuïet Baltasar Gracián het ‘Handorakel en Kunst van de Voorzichtigheid’ met 300 intrigerende zogenaamde aforismen. Een soort handleiding voor de omgang met mensen. Dirk van Dien was zo onder de indruk van de inhoud en actualiteit – en vooral van de eerste spreuk “Het komt nu op alles aan” – dat hij in 2015 begon aan een groots project. Hij maakte in 3 jaar tijd van elk van de 300 zogenaamde aforismen een schitterend schilderij. Zij vormen dit najaar onze inspiratie en decor.

Openingstijden

Vanaf maandag 22 oktober zijn ruim 100 van Dirk’s originele werken te bewonderen in Experiment, onze lunchroom en tevens het restaurant waar vanaf 1 november de nieuwe Chaos aan de Schie van start gaat en dan heerlijk kunt dineren. Naast de ruim 100 originelen liggen er ook mappen waarin je kopieën van alle 300 werken kunt bewonderen.

De lunchroom is geopend op alle werkdagen van 10-17 uur.
Tijdens Chaos aan de Schie zijn wij ook geopend van woensdag t/m zaterdag vanaf 17.00 uur.

Ga naar www.experimentdelft.nl voor de lunchkaart en naar www.chaosaandeschie.nl voor de dinerkaart en on-line reserveren.

Ook worden er rond het werk van Dirk en Gracián debatavonden georganiseerd met diverse actuele maatschappelijke thema’s. Kom luisteren en mee praten en wordt geïnspireerd! De debatavonden zullen plaatsvinden op:

Vertrouwen & Fake News: woensdag 31 oktober, van 20:30 – 22:00
Macht: woensdag 7 november, van 20:30 – 22:00
Lust & Bezit: woensdag 14 november, van 20:30 – 22:00

 

Meer informatie

Tickets gratis
 
Type Lijm & Cultuur