Expositie Dirk van Dien – “Het komt nu op alles aan!”

Let op: Het Experiment is nog open tot en met donderdag 20 december. Tussen Kerst en Nieuwjaar gaan Lijm & Cultuur en het restaurant Experiment even dicht om op adem te komen. Vanaf maandag 7 januari kun je weer alle werkdagen van 10-17u bij het Experiment terecht. Lijm & Cultuur is gesloten van 21 december t/m 2 januari. Wij wensen iedereen inspirerende feestdagen en een creatief 2019! 

Het najaar bij Lijm & Cultuur staat in het teken van deze intrigerende spreuk en de 300 kunstwerken die de Delftse schilder Dirk van Dien geïnspireerd door deze oproep heeft gemaakt.

In 1647 schreef de Spaanse jezuïet Baltasar Gracián het ‘Handorakel en Kunst van de Voorzichtigheid’ met 300 intrigerende zogenaamde aforismen. Een soort handleiding voor de omgang met mensen. Dirk van Dien was zo onder de indruk van de inhoud en actualiteit – en vooral van de eerste spreuk “Het komt nu op alles aan” – dat hij in 2015 begon aan een groots project. Hij maakte in 3 jaar tijd van elk van de 300 zogenaamde aforismen een schitterend schilderij. Zij vormen dit najaar onze inspiratie en decor.

Openingstijden

Vanaf maandag 22 oktober zijn ruim 100 van Dirk’s originele werken te bewonderen in Experiment, onze lunchroom. Naast de ruim 100 originelen liggen er ook mappen waarin je kopieën van alle 300 werken kunt bewonderen.

De lunchroom is geopend op alle werkdagen van 10-17 uur.
Ga naar www.experimentdelft.nl voor de lunchkaart.

Helaas is het pop-up restaurant weer gesloten. Maar niet getreurd, houdt de website www.chaosaandeschie.nl of onze social media kanalen in de gaten voor een nieuwe editie!

 

Meer informatie

Tickets gratis
 
Type Lijm & Cultuur