ArtWave – Jazz Photo Music

ArtWave, het nieuwe concept van Lijm & Cultuur, combineert beeldende kunst, optredens, lezingen en meer.
De eerste editie ‘ArtWave – Jazz Music Photo’ is van 24 mei t/m 5 juni.

ArtWave organiseren wij samen met Music Inspired Art en we werken samen met Just Jazz.

Dagelijks kun je gratis drie bijzondere muziekfoto’s Exposities bezoeken. Op woensdagavond 29 mei is het grote Just Jazz festival van Groover. Zaterdag 1 juni is Music Photo Lab met een fotografencafé, portfolio reviews, workshop, lezing en ’s avonds een concert van Joey Blu & BlueZbone waar iedereen foto’s mag maken en kan meedoen aan de fotowedstrijd. Op zondagmiddagen Sunday Afternoon Jazz en dinsdagavonden Film Nights. Ook zijn er rondleidingen, een lezingenprogramma en een feestelijke slotavond op 5 juni.

Koop hier je tickets

De exposities zijn gratis te bezoeken van dinsdag t/m zondag van 11-17uur. De Sunday Afternoon Jazz sessies en het slotfeest met de prijsuitreiking van de fotowedstrijd zijn ook gratis toegankelijk.
 
Kijk voor tickets voor Just Jazz op de website van Just Jazz.
 
Kies hieronder je tickets. Of schaf een passe-partout aan voor alle activiteiten van ArtWave (uitgezonderd de muziekfotoworkshop op zaterdag 1 juni).

Passe-partout (exclusief muziekfotoworkshop)
40,00
Een passe-partout waarmee je toegang krijgt tot alle activiteiten behalve de workshop muziekfotografie.
Rondleiding zondag 26 mei 12.00u
7,50
Curator Wim van Zon neemt je mee op een ontdekkingstocht langs alle foto’s en vertelt over de achtergronden en bijzonderheden van zowel de fotografen als de geportretteerde musici. Aansluitend kun je blijven lunchen en genieten van een mini concert.
Filmnight Two Trains Running (reguliere prijs) dinsdag 28 mei 20.00u
9,00
De eerste film die vertoond wordt tijdens ArtWave is ‘Two Trains Runnin’’ (2016) van Sam Pollard. 'Two Trains Runnin’' combineert het verhaal van de Mississippi Burning-moorden tijdens het hoogtepunt van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging met de zoektocht naar twee vergeten blueszangers: Son House en Skip James. De film kreeg een Oscar-nominatie voor Beste Muziekfilm 2017.
Filmnight Two Trains Running (CJP/Delftpas/Student) dinsdag 28 mei 20.00u
6,00
De eerste film die vertoond wordt tijdens ArtWave is ‘Two Trains Runnin’’ (2016) van Sam Pollard. 'Two Trains Runnin’' combineert het verhaal van de Mississippi Burning-moorden tijdens het hoogtepunt van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging met de zoektocht naar twee vergeten blueszangers: Son House en Skip James. De film kreeg een Oscar-nominatie voor Beste Muziekfilm 2017. Korting op vertoon van CJP, Delftpas of studentenkaart.
Rondleiding donderdag 30 mei 14.00u
7,50
Curator Wim van Zon neemt je mee op een ontdekkingstocht langs alle foto’s en vertelt over de achtergronden en bijzonderheden van zowel de fotografen als de geportretteerde musici.
Lezing "Jazz fotografie van Susanne Schapowalow" donderdag 30 mei 20.00u
5,00
Wim van Zon vertelt over het mysterieuze jazzleven van Susanne Schapowalow en bijzondere foto’s die de gouden jaren van de jazz omvatten. Een boeiend verhaal over een fotografe die wilde leven met de muzikanten.
Rondleiding vrijdag 31 mei 14.00u
7,50
Curator Wim van Zon neemt je mee op een ontdekkingstocht langs alle foto’s en vertelt over de achtergronden en bijzonderheden van zowel de fotografen als de geportretteerde musici.
Lezing "80 years Blue Note" vrijdag 31 mei 20.00u
5,00
Wim van Zon laat nooit eerder vertoonde beelden zien van de opnamesessies van het befaamde Blue Note Records label dat dit jaar haar 80e verjaardag viert. Met uitleg waarom juist dit platenlabel legendarisch kon worden dankzij de foto’s van mede-eigenaar Francis Wolff.
Fotografencafe (incl. concert) zaterdag 1 juni 15.00u
25,00
Een middag en avond in het teken van zelf doen en ervaren met het Fotografen Café voor professionals en amateurs als basisstation en een concert door Joseph Bowie met zijn band Joey Blu & BlueZbone als daverende afsluiting. Portfolioreviews door bekende muziekfotografen zijn onderdeel van deze middag en een lezing door de topfotograaf Paul Bergen. Dit onderdeel wordt in samenwerking met Delftse fotografen en fotografen uit de regio georganiseerd en sluit aan bij de expositie van de fotoclubs en amateurs. Het diner is facultatief (dagschotel &eruo; 12,50).
Fotografencafe (excl. concert) zaterdag 1 juni 15.00u
15,00
Een middag en avond in het teken van zelf doen en ervaren met het Fotografen Café voor professionals en amateurs als basisstation. Portfolioreviews door bekende muziekfotografen zijn onderdeel van deze middag en een lezing door topfotograaf Paul Bergen. Dit onderdeel wordt in samenwerking met Delftse fotografen en fotografen uit de regio georganiseerd en sluit aan bij de expositie van de fotoclubs en amateurs. Inclusief koffie/thee, exclusief concert.
Workshop muziek fotografie (incl. diner & concert) zaterdag 1 juni 15.00u
98,00
Fotograaf Ferry Knijn geeft een workshop Muziekfotografie waarin techniek en apparatuur aan bod komen. Leer hoe iconische muziekfoto’s tot stand kwamen en waarom sommige foto’s aanzienlijk beter zijn dan andere. De deelnemers oefenen in de workshop en gaan ’s avonds het concert van Joey Blu & BlueZbone fotograferen. Inclusief koffie/thee, dagschotel en toegang concert.
Bluesconcert Joey Blu & BlueZbone zaterdag 1 juni 20.30u
15,00
Om 20.30 uur treedt de fameuze Amerikaanse trombonist Joseph Bowie op, met zijn bluesformatie Joey Blu & BlueZbone. Dit energieke en extravagante optreden is het middelpunt van de Music Photo Lab fotowedstrijd. In plaats van het verbieden van het maken van foto’s wordt het publiek gevraagd een origineel beeld te maken tijdens dit optreden en het te uploaden naar de facebookpagina van het festival. Een jury van professionele muziekfotografen kiest de winnaar die op 5 juni tijdens het slotfeest bekend gemaakt wordt. Voor de winnaar ligt een compact camera klaar.
Rondleiding zondag 2 juni 12.00u
7,50
Curator Wim van Zon neemt je mee op een ontdekkingstocht langs alle foto’s en vertelt over de achtergronden en bijzonderheden van zowel de fotografen als de geportretteerde musici. Aansluitend kun je blijven lunchen en genieten van een mini concert.
Filmnight Surprise Movie (reguliere prijs) dinsdag 4 juni 20.00u
9,00
Een unieke, zelden vertoonde, surprise muziekfilm.
Filmnight Surprise Movie (CJP/Delftpas/Student) di 4 juni 20.00u
6,00
Een unieke, zelden vertoonde, surprise muziekfilm.
Korting op vertoon van CJP, Delftpas of studentenkaart.

Meer informatie

Lijm & Cultuur is een creatief laboratorium. Wij verbinden mensen en werelden. Wij verleiden mensen tot innovatie, cross overs, transitie en wederzijdse inspiratie. We zien daarin het pad naar een nieuwe samenleving, een nieuwe economie. Vanuit die visie gaan wij samenwerkingen aan, ontwikkelen wij projecten en evenementen en grijpen wij kansen.

Music Inspired Art organiseert sinds 2002 foto- en kunsttentoonstellingen die in het teken van muziek staan. Bekendste wapenfeit was de organisatie van de art show op het North Sea Jazz Festival tussen 2005 en 2017. Music Inspired Art legt zich, naast het organiseren van bijzondere tentoonstellingen, tegenwoordig meer en meer toe op het onderzoeken en conserveren van bijzondere fotoarchieven zoals dat van Blue Note fotograaf Francis Wolff en de eerste vrouwelijke muziekfotografe Susanne Schapowalow.

 
Type Lijm & Cultuur