Nieuwsbrief Lijm & Cultuur
 
VPRO Tegenlicht Meet Up 'Houtbouwers'
Dinsdag 19 November 20:30

Kun je de nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk hem in je browser.
 
Houtbouwers

Meer bouwen en minder uitstoten: is hout de oplossing?

Nederland staat voor een paradoxale opgave: meer bouwen en minder uitstoten. Om de woningnood op te lossen moeten er voor 2040 in Nederland meer dan één miljoen woningen worden gebouwd. Maar met onze huidige manier van bouwen (voornamelijk met beton) overschrijdt dat milieunormen. Biedt bouwen met hout de oplossing?
 
Vanuit verschillende kanten zal de aflevering worden belicht aan de hand van verschillende fragmenten. Samen met onze gasten op het podium gaan we tijdens de Meet Up het gesprek aan met het publiek.
 
Kijk de uitzending terug via de website van de VPRO, of kijk voorafgaand aan de Meet Up om 19:30 de aflevering terug bij Lijm & Cultuur. De Meet Up begint om 20.30 uur, de toegang is gratis en iedereen is welkom. Praat mee!

Bjarne Mastenbroek

SeARCH - architecture and urban planning

Het werk van Bjarne Mastenbroek wordt gekenmerkt door het continu verkennen van de intieme relatie tussen de architectuur en de bouwplaats. Als een Nederlandse architect, is Mastenbroek zich zeer bewust van de schaarste van land en gelooft hij er sterk in om de grondstoffen op een slimmere manier te gebruiken en de natuur meer ruimte te geven om te overleven.
 
Mastenbroek beoefent al meer dan 20 jaar de architectuur in binnen en buitenland. Sinds Mastenbroek in 2002 SeARCH heeft opgericht, zet hij zich in voor een meer locatiegerichte en verbindende aanpak van architectuur om de moderne benadering van bouwen in te halen. Onderzoek naar nieuwe bouwmethoden, producten en materialen is een natuurlijke uitbreiding van zijn werk.
 
Karin Schrederhof

Wethouder Wonen, Wmo en Sport - Gemeente Delft

Als wethouder van Wonen, Wmo en Sport bij de Gemeente Delft, is Karin actief betrokken bij de woningbouw. Vanuit de HTS Bouwkunde doorgestroomd, via een architectenbureau en woningbouwvereniging, naar Vestia, waar ze meerdere jaren actief is geweest als bedrijfsdirecteur Rotterdam Zuid en later als directeur projecten. Met haar jaren lange ervaring binnen de woonsector en haar huidige functie als wethouder, zal zij met ons aan het gesprek deelnemen.

Houtbouwers online...

Meer sprekers zullen we in aanloop naar de Meet Up bekend maken. Lijm & Cultuur organiseert regelmatig VPRO Tegenlicht Meet Ups. Houdt de website, onze nieuwsbrieven en onze Social Media kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven.
 
 
Facebook
Twitter
Link
LinkedIn
Lijm & Cultuur | Rotterdamseweg 272 | 2628 AT Delft | 015 262 9400 | info@lijmencultuur.nl

Bezoek de website  |  Stuur een E-mail | Afmelden Nieuwsbrief


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in het verleden belangstelling heeft getoond voor onze activiteiten. Wij bewaren van u uitsluitend basis NAW gegevens en delen die nooit met derden.

Mocht u uw gegevens willen inzien, willen wijzigen of laten verwijderen stuur ons dan een
verzoek tot aanpassen gegevens