Delft Chamber Music Festival

In de zomer van 2017 wordt de historische binnenstad van Delft voor de 21ste keer opgeluisterd door het Delft Chamber Music Festival. Het thema van deze editie is Echt Waar? Artistiek leider en violiste Liza Ferschtman nodigt de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om elf dagen lang samen met haar op zoek te gaan naar de waarheid in de muziek. Ferschtman gaat de uitdaging aan om de luisteraar zijn eigen waarheid in muziek te laten vinden aan de hand van hoogtepunten uit kamermuziek, dans en literatuur.

Naast de Stoelendansconcerten in Midden-Delfland, de Night at the Museum, de Jong Talent Dag en het Dille & Kamille Marktconcert presenteert het festival met trots een nieuwe samenwerking met het Gergiev Festival. In de multimediale voorstelling Begin van een onbekend tijdperk leest acteur Thom Hoffman werk voor van de dichter Paustovski. Deze herinneringen aan de Russische revolutie worden voorzien van filmbeelden uit die tijd en muziek van Prokofiev: Visions Fugitives.

Het Delft Chamber Music Festival is sinds zijn oprichting in 1997 uitgegroeid tot een kamermuziekfestival van wereldformaat. In Nederland neemt het Festival een bijzondere plaats in, met een publiek dat uit het hele land en daarbuiten komt. Ieder jaar komen in de zomer op uitnodiging van artistiek leider Liza Ferschtman topmusici in de klassieke muziek uit alle hoeken van wereld tien dagen lang naar Delft om met elkaar bijzondere en unieke programma’s uit te voeren.

Datum en tijd van donderdag 27 juli 2017, 16:00 uur
tot zondag 6 augustus 2017, 22:30 uur
Meer informatie https://delftmusicfestival.nl/
 
Type Getipt door Lijm & Cultuur