Cantarella meets Brittania

Op vrijdag 17 november voert Cantarella onder leiding van dirigent Johan Sonneveld koorwerken uit van bekende Engelse componisten, zoals Ralph Vaughan Williams en Edward Elgar. Solist is de bariton Henk Neven. Het Holland Symfonie Orkest begeleidt het koor en speelt daarnaast ook Nimrod uit Elgars Enigma Variations.

Voor de pauze staan religieuze werken op het programma. Van Edward Elgar (1857-1934) worden Te Deum en Benedictus (1897) uitgevoerd, twee hoogstaande koorwerken in de beste Britse traditie. Vaughan Williams componeerde Five Mystical Songs in de jaren 1906-1911 op teksten van de dichter George Herbert. Het is een spiritueel werk waarin solo en koor elkaar soms afwisselen en het koor in het derde deel op de melodie O Sacrum Convivium als begeleiding fungeert.

Na de pauze komen wereldlijke werken aan bod. Uit de tijd dat Engeland als trotse wereldmacht de wereldzeeën bevoer
dateert Songs of the Fleet uit 1910 van Charles Villiers Stanford, op teksten van Henry Newbolt. Dat daarin de Britse
Marine centraal staat, zal duidelijk zijn. Te horen zijn onder meer het wat triomfantelijke Sailing at Dawn, het vrolijke The Little Admiral en een lied over de hondenwacht. Elgar orkestreerde Jerusalem van Hubert Parry (op tekst van William Blake). Dit werk is heel bekend van het jaarlijkse “Last Night of the Proms” en wordt wel gezien als het tweede Engelse volkslied. Een ander vast onderdeel van dat evenement is Elgars Pomp & Circumstance nr.1 (beter bekend als “Land of Hope and Glory”), waarmee dit concert van Cantarella zal worden afgesloten

Aanvang 20:15u Raamstraatkerk Delf. Kerk open vanaf 19:30u.

Datum en tijd vrijdag 17 november 2017
van 20:15 uur tot 22:00 uur
Tickets € 25 (jongeren tot 18 jaar €17,50) (Bestel online)
Meer informatie http://www.cantarella.nl
 
Type Getipt door Lijm & Cultuur